pawciok Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Witam, niestety nastał ten dzień w którym zaliczyłem swoją poważniejszą glebę na nowym bo 4/5 miesięcznym rowerze. Jako, że jestem trochę pedantyczny nie mogę tego przeżyć, mało powiedziane. Za duża prędkość na rondzie + ambicje do ostrego pochylania się na zakrętach. Po asfalcie leciałem z 4 metry, rower prawie wpadł pod auto. Mój niedawno zakupiony Kross lvl b4 jakoś z tego wyszedł. Pierwsze rysy na ramie, siodełko przetarte, grip + manetka przetarta. Serce się kroi. Najgorzej z pedałem bo został zmiażdżony. Grzebie po internecie i nie wiem jakie pedały wybrać. Obecne to: Alloy/Nylon? Chce wybrać teraz lepsze od tych co miałem, ale nie wiem na co patrzeć. Nawet myślałem o spd, albo platformy + spd. Za platformy mogę dać do 110 zł, z systemem spd do 170, problem w tym nie wiem na co zwracać uwagę. Chce kupić raz a dobrze, abym wiedział za co zapłaciłem. Ceny jakie podałem są mobilne. Prosiłbym o polecenie jakiegoś produktu, albo powiedzenia czy jest sens w wybrzydzaniu z pedałami w cenach takich jak podałem. Śmigam amatorsko, jednak lubię pojechać do lasu i napierać całą drogę na pedały ile sił w nogach, a mam jej dużo uprawiam sporty siłowe. Pozdrawiam, w tak niemiły dla mnie dzień! Tak na szybko. O czymś takim myślę: http://www.mbike.pl/Pedaly-Accent-Axium(4,9129,3063).aspx Chyba zostanę przy platformach, później pomyśle o spd. Z ww. pedałów możecie coś jeszcze polecić z takim "agresywnym" zacięciem?
lukeps Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 O czymś takim myślę Bardzo dobre pedały platformowe.Zobacz sobie jeszcze pedały Docury - www.eurobike.pl niczym nie odstają od Accenta a są znacznie tańsze.SPD w tej cenie dostaniesz 540 i będą Ci lata służyły.
pawciok Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Napisano 2 Grudnia 2014 Dzięki za szybką odpowiedź Poczytałem trochę opinii na temat tych modeli, mojego i Twojego:) Sporo ludzi narzekało na wytrzymałość ramki w nich, albo że szybko łapią luzy. Ktoś polecił te: Accent Helium, przejechał na nich 8 000 km i dają jeszcze rade. Jeszcze poczytam o nich
chudeusz09 Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 To może A530 skoro nie jesteś zdecydowany czy platformy czy spd?
Ziemko Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 Za duża prędkość na rondzie + ambicje do ostrego pochylania się na zakrętach. Po asfalcie leciałem z 4 metry, rower prawie wpadł pod auto. Mój niedawno zakupiony Kross lvl b4 jakoś z tego wyszedł. Pierwsze rysy na ramie, siodełko przetarte, grip + manetka przetarta. Serce się kroi. Mały offtop tu się przyda. Po pierwsze rower to nie motocykl i schodzenie na kolanko w zakrętach raczej nie wychodzi. Za mała prędkość żeby się to dobrze skończyło.A jeśli chcesz na platformach śmigać po lezie najlepiej kup jakieś z obszerniejszą platformą niż Axium'y. Przykładowo coś takiego http://velo.pl/czesci/pedaly/dartmoor/candy-pro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.