DYHA Napisano 13 Listopada 2014 Napisano 13 Listopada 2014 Witam interesuje mnie rower trekkingowy z dolnej półki do codziennych przejażdżek pod miasto po max 50km, osprzęt może być podstawowy, lubie majsterkować i regulować coś od czasu do czasu. Zresztą, widzi się masę ludzi którzy jeżdża na rowerach z marketu po 3 lata, nie smaruja łańcucha rzucają tymi rowerami a one ciągle jeżdża i przerzutki chodzą. Sam do tej pory jeździłem na wigrach 3 za 50zł i jakos nie przeszkadzał mi fakt że nie mam korb deore, suportu maszynowego i innych wypasów ;PCo do nowego roweru to jest jeden warunek: rama musi być STALOWA, mam obecnie rower aluminiowy z amortyzatorem, to takie g... że hej, w ogóle nie powinno się z tego materiału robić rowerów jeżeli o mnie chodzi, bardzo niekomfortowo się jeździ, czuć każde uderzenie. Tak więc stal. Jakoś przeboleje większą wagą kosztem pochłaniania drgań. koła obowiazkowo 28'' Na oku mam na razie tylko rower http://castor24.pl/pl/p/TREKKING-28-RAYON-HORRITAGE-osp.-SHIMANO-2014/1457 http://www.decathlon.pl/rower-uniwersalny-original-300-bclip-id_8302945.html Jeżeli moglibyście polecić coś jeszcze lub ewentualnie dać jakąś opinie o Rayonie to bedę wdzięczny.
firefoks Napisano 13 Listopada 2014 Napisano 13 Listopada 2014 Osobiście wolałbym poszukać jakiegoś starszego trekkinga ze stali cromo na znanym portalu aukcyjnym...
Gość forestowy Napisano 24 Listopada 2014 Napisano 24 Listopada 2014 Jak wyżej. W tej kasie szukał bym używanego roweru. Tym bardziej że jak sam piszesz lubisz dłubnąć. Sorry, ale nie masz co liczyć że współczesny rower z marketu będzie wytrzymalszy od wigry 3. Wigry robili inżynierowie, a tego rayona (czy jak mu tam) księgowi do spółki z marketingiem. Twoje wigry przeżyje je dwa razy
BikoBiko Napisano 24 Listopada 2014 Napisano 24 Listopada 2014 Z nowych polecę kandsa alfa city na sztywnym widelcu. Rama co prawda alu ale wideł stal i tłumienie jest całkiem niezłe biorąc pod uwagę jeszcze dość szerokie opony.
RafalxM Napisano 26 Listopada 2014 Napisano 26 Listopada 2014 @DYHA no to mi się podoba w tym budżecie (często dużo niższym) uda się znaleźć bardzo przyzwoity rower trekkingowy z dobrej stali, czy to Cr-Mo czy Hi-Ten , 'będzie Pan zadowolony' podaj tylko wzrost i długość nogi a łatwiej będzie pomóc w poszukiwaniach
DYHA Napisano 29 Listopada 2014 Autor Napisano 29 Listopada 2014 Ostatecznie sie złamałem bo trafiła mi się naprawdę dobra oferta taki rower:http://www.bergamont.de/en/bikes/sponsor-tour/sponsor-tour-susp-gent/za 900 zł. Ostatecznie uległem nieco tej magii dobrego osprzętu, no ale akurat trafil mi sie za niską cenę.Rower jest aluminiowy (znów się złamałem) Ale aluminium jest tego ,,gorszego" stopu 6001, gdzie poprzedni rower był 7001 wydaje mi się że mniej daje po kręgosłupie, jest bardziej elastyczne.Jest całkiem wygodny i na razie dobrze mi służy.Temat zatem już nieaktualny, dzięki za porady, może gdybyście napisali wczesniej to bym kupił co innego ale już nie mogłem czekać no i wiadomo emocje
RafalxM Napisano 29 Listopada 2014 Napisano 29 Listopada 2014 no i bardzo ładnie, obfotografuj w warunkach naturalnych, dodaj do garażu, pokaż fotki i jeździj pan
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.