Wloczykij1 Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Kupiłem nowy łańcuch szimano i po założeniu spiąłem go (oczywiście zrobiłem to kluczem do spinania łańcuchów). Niestety sworzeń, który wciskałem, niemal unieruchamia ogniwa łańcucha. Zdjęcie zobrazuje to najlepiej: Dodam, że praca napędu jest koszmarna bo łańcuch nieustannie mi przeskakuje (nie to, że zmienia bieg ale tak jakby zębatka go nie łapała i przy po podjazdach owocuje to gwałtownym spadkiem napięcia łańcucha i oporu na korbie, już mi parę razy stopa z pedała przez to spadła). To się ma jakoś samo "wyrobić" czy co?
rodszyld69 Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Spróbuj go delikatnie powyginać na boki, powinno pomóc.
Garlock Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Spróbuj pruszać na boki (pozginać) łańcuch. Może zluzuje sie. Jak nie to wkładasz łańcuch w skuwacz na ten drugi "grzebień", (blizszy pokrętła). Dajesz ćwierć obrotu pokrętłem i zwykle łańcuch już jest luźny O, tu znalazłem link: http://naprawrower.pl/poradnik-foto,14,rozkuwanie-lancucha.html
Mod Team michuuu Napisano 5 Listopada 2014 Mod Team Napisano 5 Listopada 2014 Spinka i problem z głowy.
rooger Napisano 1 Grudnia 2014 Napisano 1 Grudnia 2014 Ja w takim przypadku wsadzam śrubokręt, lekko rozginam i puszcza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.