emcinek Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Witam, proste pytanie. Czy do ramy, która przeszła planowanie mufy suportu, można od tak wkręcić suport na kwadrat, czy powinno się zabezpieczyć gołe aluminiowe krawędzie?
Garlock Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Jak najbardziej można od razu wkręcać. Ja bym tylko posmarował lekko smarem (takie dodatkowe uszczelnienie, zeby woda sie do gwintu nie dostawala). Czyba, że miski suportu sa plastikowe, to można sobie darować. Aluminium w kontakcie z powietrzem natychmiast pokrywa sie wartswą tlenku i samo z siebie zabezpiecza przed korozją.
mklos1 Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 http://www.metale.pl/o_metalach.php?id=korozja&?w=&name=Korozja%20aluminium
nieborak Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Jak najbardziej można od razu wkręcać. Ja bym tylko posmarował lekko smarem (takie dodatkowe uszczelnienie, zeby woda sie do gwintu nie dostawala). Czyba, że miski suportu sa plastikowe, to można sobie darować. Aluminium w kontakcie z powietrzem natychmiast pokrywa sie wartswą tlenku i samo z siebie zabezpiecza przed korozją. Lepiej dobrze wysmarować gwint niż bawić się w smarowanie krawędzi
Garlock Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Miałem na myśli oczywiście smarowanie gwintów i krawędzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.