Skocz do zawartości

[do 2300 zł]Mtb xc

Etus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,mam zamiar kupić rower mtb/xc.Na razie żaden nie wpadł mi w oko.Musi być nowy,najlepiej na kołach 27.5 i lepszy amorek od tych suntourów.Mój wzrost 170 cm waga 68 kg.

Napisano

Od których Suntourów, bo ta firma produkuje cały przekrój cenowo-jakościowy widelców... ;)

Taki dajmy na to RS xc30 nie będzie w niczym lepszy niż xcm/xcr, chyba że ważne jest logo.

Napisano

Logo nie ważne chodzi o działanie.Nie mam przekonania do tej firmy przez te widelce które mialem czyli xct to brak słów nie pracował w ogóle zaczęły się robić luzy.No i jeszcze xcr o niebo lepiej niż xct ale to nie jest jeszcze to coś.Najlepiej żeby był z komorą powietrzną ale nwm czy mój budżet na to pozwoli. :)

A i jeszcze mógłbyś polecić dobre mtb do maks 3000?

Napisano

Jest jeszcze okres wyprzedaży, zasiądź przed komputerem i szukaj, albo przejdź się po okolicznych sklepach rowerowych. A jak będzie coś ciekawego lekko powyżej budżetu to negocjuj. Innej metody nie ma jak budżet dość ciasny a chciałoby się jakaś perełkę wyłowić ;) Sytuacja jest dynamiczna i dziś rower jest za tyle a jutro go w ogóle nie ma albo nie ma rozmiaru.

Napisano

A z tych rowerów co znalazłem?

Ten romet całkiem fajny nawet ma xcr air zastanowię się.Mozesz jakieś jeszcze polecić?

Napisano

w cube amor golenie 30mm i pod oś 9 mm a w romecie w wersji 4.0 golenie 32 mm i oś 15 w dodatku tapered - epicon z rometu zdecydowanie lepszy 
w twoim budżecie max 2300 brałbym tego używanego Cube (wygląda jak nowy ) pewnie jeszcze ma gwarancje  - nowy Cube acid to ok 3000zł i przy 3200 za jakie mógłbyś wyszarpać Rometa w wersji 4.0 brałbym zdecydowanie Roometa (lepszy amor, korba, hamulce) 

Napisano

w temacie rower na kołach 27,5 cala z powietrznym widelcem to chyba SILVERBACK SLADE nie ma konkurencji

model SLADE 3 na xcr air http://allegro.pl/mtb-27-5r-silverback-slade-deore-xcr-air-wyprzedaz-i4755408839.html

model wyżej SLADE 2 z raidonem i tapperowaną główką http://allegro.pl/mtb-27-5-silverback-slade-2-xt-raidon-wyprzedaz-i4744291677.html

na drugim miejscu stawiałbym na romety, mają lepsze mechanizmy korbowe bo w systemie HOLLOWTECH II, ale model 3.0 jest dużo słabszy osprzętowo hamulce, manetki, przerzutki przód tył, koła czy peryferia są słabsze niż w porównywalnym modelu silver slade 2, no i romki mają moim zdaniem geometrię bardziej rekreacyjną niż sportową rama 17 cali długość górnej ramy 575 a przy 19 575 mm co czyni go raczej takim uniwersalnym a nie wyczynowym góralem

na trzecim miejscu stawiałbym zakup używki tu ciężko porównać ich opłacalności z nowymi rowerami ten co przesłałeś to od handlarza wygląda na świeży i tu bym się zastanowił czy ktoś tak dobrowolnie oddaje roczny czy 2 letni rower i to w nowym standardzie kół ?

Napisano

Ciekawy salde 2 a slade 1 niestety nie ma taperowanej główki więc odpada.Zastanowię się nad Slade 2 i możliwie że kupię :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...