Skocz do zawartości

[oś] Syntace X-12

FilipEcki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Czy nie orientuje się ktoś gdzie w Polsce (oprócz Bikecenter bo sporo tu o nich negatywnych opinii) kupię oś Syntace X-12 do ramy z rozstawem 142mm? Konkretnie to Norco Range 2012. Potrzebuję też tej tulejki z gwintem.

Ew czy zmiennik Novateca z szybkozamykaczem pasuje? Różnica cenowa nieduża (44zł jeśli faktycznie kupię w PL komplet Syntace za 150zł)

Napisano

No dobra, ale Syntace ma swoją szerokość osi, inne osadzenie w ramie niż DT Swiss. Równie dobrze mogę na swoją oś 10mm założyć tulejkę i tak skręcić i wyjdzie na to samo co bym tego DT Swissa kupił. O ile DT wystarczy na długość

Napisano

Zawsze można skontaktować się ze sklepem dt4you i zapytać ... jednak ta ośka jest zbudowana tak. że powinna pasować do mocowania Syntace, ma okrągłą nakrętkę która powinna pasować do haków.

Napisano

Bez sensu. Cały plus tego patentu to to, że jedna strona osi wkręca się w gniazdo w ramie a od strony dźwigni tworzy się docisk o dużej powierzchni. Zakładając QR stworzyłeś druciarstwo jakich mało. To tak jak byś spiął amora na ośce 15 mm ośką 9mm...

Pozbawiasz w ten sposób sztywności tylnego trójkąta. Może się to źle skończyć.

Ja kupowałem w sklepie bikediscount.de co z tego że w niemczech ? Przesyłka w podobnej cenie.

Użyj google to coś znajdziesz i u nas. Ten system jest teraz bardziej popularny. Ja musiałem ciągnąć z niemiec ale to było 4 lata temu. Cultbikes też ma w ofercie Syntace.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...