FilipEcki Napisano 14 Października 2014 Napisano 14 Października 2014 Cześć Czy nie orientuje się ktoś gdzie w Polsce (oprócz Bikecenter bo sporo tu o nich negatywnych opinii) kupię oś Syntace X-12 do ramy z rozstawem 142mm? Konkretnie to Norco Range 2012. Potrzebuję też tej tulejki z gwintem. Ew czy zmiennik Novateca z szybkozamykaczem pasuje? Różnica cenowa nieduża (44zł jeśli faktycznie kupię w PL komplet Syntace za 150zł)
Rulez Napisano 14 Października 2014 Napisano 14 Października 2014 Nie wiem czy opis jest prawidłowy (pisze RWS 10, a następnie wymiary prawidłowe 142X12) cena ok : http://www.dt4you.pl/thru-axle-14221612mm-ethru-hwqasm00s3632s-p-1768.html
FilipEcki Napisano 14 Października 2014 Autor Napisano 14 Października 2014 No dobra, ale Syntace ma swoją szerokość osi, inne osadzenie w ramie niż DT Swiss. Równie dobrze mogę na swoją oś 10mm założyć tulejkę i tak skręcić i wyjdzie na to samo co bym tego DT Swissa kupił. O ile DT wystarczy na długość
Rulez Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 Zawsze można skontaktować się ze sklepem dt4you i zapytać ... jednak ta ośka jest zbudowana tak. że powinna pasować do mocowania Syntace, ma okrągłą nakrętkę która powinna pasować do haków.
FilipEcki Napisano 17 Października 2014 Autor Napisano 17 Października 2014 Dobra, złożyłem to na osi 10mm i tulejce... I teraz mam oś na szybkozamykacz tanim kosztem.
Rulez Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Działć będzie, tylko sztywność nie taka jak zakładał konstruktor ...
zdrower Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Bez sensu. Cały plus tego patentu to to, że jedna strona osi wkręca się w gniazdo w ramie a od strony dźwigni tworzy się docisk o dużej powierzchni. Zakładając QR stworzyłeś druciarstwo jakich mało. To tak jak byś spiął amora na ośce 15 mm ośką 9mm... Pozbawiasz w ten sposób sztywności tylnego trójkąta. Może się to źle skończyć. Ja kupowałem w sklepie bikediscount.de co z tego że w niemczech ? Przesyłka w podobnej cenie. Użyj google to coś znajdziesz i u nas. Ten system jest teraz bardziej popularny. Ja musiałem ciągnąć z niemiec ale to było 4 lata temu. Cultbikes też ma w ofercie Syntace.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.