gosforth Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Witam, mam kila pytan do tych ktorzy znaja okolice Wisly: - Czy mozna przejsciem Czantoria Wielka dostac sie na Czeska strone (pewnie to 'symboliczne' przejscie bez sprawdzania paszportow)? Czy mozna rowerem przejechac czerwonym szlakiem do tego przejscia? - Przejscie Bukowiec jest 'normalnym' przejsciem z paszportami czynnym cala dobe? - Czy mozna jezdzic rowerem po okolicznych szlakach, np. okolice Trzech Kopcow? Dziekuje za podpowiedzi.
Johnny Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Bukowiec to normalne przejście z kontrolą dowodów z przygranicznymi sklepikami. Biegnie przez nie główna droga. Jak przejedziesz od strony polskiej to zaraz za granicą jest fajny podjazd tabliczka stromy podjazd z napisem 12 %. Fajne nachylenie W Jaworzynce jest turystyczne przejście bez kontroli i po szutrze. Z tego co mi wiadomo w beskidach można jeździć wszędzie gdzie się chce po każdych szlakach czy pieszych czy dla bike'ów.
woj_teq Napisano 16 Lipca 2006 Napisano 16 Lipca 2006 Jak tam będziesz polecam trasę Czantoria -> Stożek Wlk. =>Przełęcz Kubalonka, a dalej albo do Wisły Głebce zjazd od razu, albo jechać dalej za szlakiem czerwonym lub też zjechać do Wisły z drugiej strony, tam obok zamku prezydenckiego w zlaeżności gdzie masz baze noclegową co do przejść granicznych do bez problemów, po prostu zawsze miej dowód, bo czasem gdzieś na trasie może Cię funkcjonariusz SG złapać Acha i radzę sprawdzić gdzieś jak wygląda np. trasa Barania Góra => Skrzyczne. Bardzo fajna trasa, ale jak bylem tam we wrześniu to na odcinku około 300 m były wiatrołomy, ale myślę że przez rok czasu mogli jakąś ścieżkę zrobić na nowo. pozdro
Pacmen_89 Napisano 16 Lipca 2006 Napisano 16 Lipca 2006 woj_teq, nie wiem czy dobrze pisze ale na jednym szlaku dalej leża wiatrołomy..jak idziesz z Baraniej Góry szlakami w strone Szczyrku i chyba Skrzycznego to kumpel co prowadził mówił że na tym szlaku te wiatrołomy leza już z rok, a ja tam byłem w kwietniu więc jeżeli mówimy o tym samym szlaku to tych drzew dalej nie usuneli :/
gosforth Napisano 19 Lipca 2006 Autor Napisano 19 Lipca 2006 Dziekuje za podpowiedzi. Bylem i doswiadczylem na wlasnej skorze - trzeba sie napocic :-) Bardzo 'fajne' tereny na rower...
DARO Napisano 27 Lipca 2006 Napisano 27 Lipca 2006 Z tego co wiem to te drzewa w maju też tam leżały. A powie mi ktoś jakim szlakiem od strony Ustronia wjechać na Czantorie?
Pawel_P Napisano 28 Lipca 2006 Napisano 28 Lipca 2006 Te drzewa leza dalej. Co potwierdzic moga Mentos i Tysiu (sprawdzone kilka dni temu).
Bizon Napisano 28 Lipca 2006 Napisano 28 Lipca 2006 Też tam byłęm pare dni temu rzeczywiście drzewa leżą ,poza tym wogóle dużo drzew poprzewalanych .Chyba niedzwiedzie miały jakąś impreze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.