dzym Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Witam, W związku z tym, że jest dobry moment na zakup i wymienę roweru (liczne przeceny), chciałbym swojego starego rumaka zamienić na coś nowszego. Chciałbym z 26 cali przejśc na 27,5 a na wydanie mam jakieś 2,5-2,7k [maksymalnie 3k]. Oczywiście im taniej tym lepiej ale na rokującym sprzęcie . Nie mam preferencji co do samej marki. Dlatego chciałbym zapytać Was na co warto zwrócić uwagę w tym przedziale cenowym. Obecnie użytkuję rower na ramie Haro (w PL raczej niezbyt często występujący). Koła: 26 cali; osprzęt:shimano alivio i deore, tarcze: avid; amortyzator: Grind Dziennie pokonują jakieś 20-30 km (dojazd do pracy, raczej droga niż teren). Weekendy 40-60 km tutaj teren ale nie wielkie góry . Z góry dziękuję za pomoc. Pozdr,
mklos1 Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 http://nrowery.pl/rowery-2014/mtb-29/cayon-29-dr http://allegro.pl/rower-mtb-29er-silverback-vida-3-slx-hyd-16-kross-i4660066336.html Jeżeli poszukujesz komfortu jazdy, to nie ma sensu iść w 650B. Lepiej pójść w wielką kichę. Jak ona Ci nie leży, to osobiście pozostałbym przy 26". Za ten budżet byłby niezły upgrade. Do KPN jak znalazł, szczególnie jak się jedzie na przełaj.
dzym Napisano 7 Października 2014 Autor Napisano 7 Października 2014 Wielkie dzięki za pierwsze typy. Przyznam, że zastanawiałem się nad tym Silverbackiem. Ciężko mi powiedzieć czy 29 mi nie leży (muszę się wybrać do sklepu i się przymierzyć) - wzrostowo mam 176 i 70kg wagi. Przyznam też, że nie upieram się czy ma to być 27,5 czy 29 lub pozostanie przy 26. Dobrze by było, żeby zachować ten komfort i zmieścić się w budżecie.
mklos1 Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Jeżeli będziesz poszukiwał 650B jednak zwróć uwagę na to, by rama miała taperowaną główkę. Wygląda na to, ze to będzie standard w tym rozmiarze koła.
Rulez Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Jeli kupisz rower z kołami 29" to na pewno odczujesz różnicę w jeździe, jednak Silverback w rozmiarze 18" ma długie ramy, obawiam się, że za długie na 176 cm ...przynalmniej przydało by się przymierzyć przed zakupem.
dzym Napisano 8 Października 2014 Autor Napisano 8 Października 2014 Do sklepu jak najbardziej się wybiorę. Generalnie potrzebuję pokazania, nawet palcem na jaki sprzęt warto zwrócić uwagę w tej cenie. Dzięki temu będzie mi łatwiej ogarnąć zachwyt jak zobaczę wszystkie nowe i błyszczące rumaki
Rulez Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 wsiądź na byle co i porównaj sobie jazdę na 29" i 27,5", później można myśleć nad konkretnymi modelami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.