Lemp Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Hej! Potrzebuję na szybko kupić nowy rower w cenie oscylującej wokół tysiąca złotych, więc przejrzałem parę ofert i i biorac pod uwagę cene w stosunku do komponentów najbardziej opłacalnym mi się wydaje: KAND MAESTRO MEN 2014. Titaj jest link do sklepu: http://rowerykands.pl/rowery/56-kands-maestro-men-model-2014-28.html Tylko niestety sklep jest w Tarnowie i nie bedę miał mozliwości przymierzenia roweru przed zakupem, przyjedzie do mnie transportem. Rower ten jest dostepny w dwóch ramach, w 19 i 21 calowej, więc chciałem się zapytać jaki rozmiar zabrać. Dodam, że mam 182 cm. wzrostu i szczerze to bym wolał tą mniejszą ramę, ale nie wiem czy będzie mi pasowała. Ktoś może coś doradzić?
rambolbambol Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Bezwzględnie 19 cali. Mam tyle samo wzrostu to ty i za namową sprzedawcy kupiłem niegdyś 21 calowca. 6 miesięcy i sprzedałem. Teraz mam 19 cali i jest idealnie.
Rulez Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Bezwzględnie o może u ciebie, moim zdaniem 21", a najlepiej się przymierzyć. Teraz masz co ? Kandsa ? czy Treka i porównujesz 2 zupełnie inne rowery
BikoBiko Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Wzrost jest prawie na granicy 19 i 21 cali, ale dla kandsa w crossie/trekingu raczej zdecydowanie 19". @Rulez Już drugi raz wypowiadasz się nie znając rozmiarówki kandsa.
rambolbambol Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Kandsa miałem już przyjemność kilkakrotnie objeżdżać. Mnóstwo moich znajomych ma ten rower. Świetny wybór za te pieniądzę. Co do ramy, to 21 cali w Kandsie jest naprawdę bardzo duże. Trek Cobia 19 calowy ma 1cm niżej rurę podsiodłową niż 19 calowy Kands jak stoją obok siebie.
BikoBiko Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Zajrzyj sobie do tego drugiego temaciku lisiczku http://www.forumrowerowe.org/topic/171317-rower-nowy-unibike-spartacus-czy-uzywany-batavus/page-3
Piehursson Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Maestro ma długą ramę. W tym przypadku 19" cali będzie w sam raz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.