MatricePL Napisano 4 Października 2014 Napisano 4 Października 2014 Czy jest to normalne, że po wczorajszym wyregulowaniu tylnej przerzutki i dzisiejszej jeździe w terenie (zero błota, suchy piach i od czasu do czasu liście) działa mi ona zdecydowanie gorzej? W sensie zrzuca i wrzuca biegi nie do końca i muszę mocniej naciskać manetkę. Czy wyboje mają wpływ na to jak działa?
beskid Napisano 4 Października 2014 Napisano 4 Października 2014 A ta zmieniarka to przykładowo Altus czy XTR. Ilu rzędowy napęd.
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2014 Mod Team Napisano 4 Października 2014 No i jakie manetki pomagają przerzutce?
MatricePL Napisano 4 Października 2014 Autor Napisano 4 Października 2014 Zmieniarka to Acera M360, manetki Altus M310, napęd 3x8
beskid Napisano 4 Października 2014 Napisano 4 Października 2014 To słabiutki ten napęd ale i z tym nie powinno tak być. Osobiście jak miałem 8sp na teren w zasadzie nigdy nie regulowałem przerzutki tylnej. Musisz "dograć" zmiany przełożeń śrubą baryłkową przy manetce. Jak to nie daje rezultatu to trzeba ponownie przeprowadzić regulację.
MatricePL Napisano 4 Października 2014 Autor Napisano 4 Października 2014 Wiem ze nie jest on jakiś świetny, jednakże jak na razie mi wystarcza, a poza tym nie mam pieniędzy na nic lepszego
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2014 Mod Team Napisano 4 Października 2014 Pancerz+linka +mocowanie linki.
Mod Team Puklus Napisano 5 Października 2014 Mod Team Napisano 5 Października 2014 Zainwestuj w pełny pancerz, to częściowo wyeliminuje taką dolegliwość.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.