Aro666 Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Witam serdecznie forumowiczów. W najbliższym czasie planuję wymianę kasety oraz łańcucha w swoim bike'u. Wygląda to następująco: -przód Shimano Acera FC-M340 (stan przyzwoity, więć zostaje) -tył Shimano Alivio RD-MC20 ( udało mi się znaleźć nowy taki sam model, więc również będzie wymieniony) Moje pytanie jest zatem następujące: -w jaką kasetę (8 rzędów) oraz łańcuch powinienem zainwestować? Przerzutka Alivio pracuje w trybie 11-30T, więc z tym większego problemu nie ma. Problemem jest dla mnie jednak dobór łańcucha. Model Acera, który posiadam, według producenta pracuje tylko z łańcucyhami w systemie IG. Niestety ta technologia się nie sprawdziła i praktycznie nie ma już opcji zaopatrzyć się w taki łańcuch. Czy system HG będzie kompatybilny z posiadaną przeze mnie korbą? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. A666
Fenthin Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.