levin Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Witam. Posiadam ramę Romet Wagant i próbuje zrobić z niego rower do szkoły. Utknąłem przy kupowaniu korby i suportu - kompletnie nie rozumiem co i jak mimo przeczytania 1028289 tematów. Czy każda rama posiada uniwersalny mufon? Jak wybrać odpowiedni suport do mojego roweru? Zależy mi na suporcie kwadratowym jednak ta rama jest dosyć stara i nie wiem czy takie nowe suporty z allegro wcisnę do mufona.
rodszyld69 Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Stary wagant ma bodajże w suporcie wciskane miski, tu masz suport na kwadrat http://www.bike-project.pl/pl/p/Suport-na-kwadrat%2C-wciskane-miski-komplet/2455 tylko nie wiem jak z długością ośki. Poniżej jest korba do tego suportu.
levin Napisano 16 Września 2014 Autor Napisano 16 Września 2014 Dziękuje. O coś takiego mi chodziło. Długość zmierze w środe i dam znać.
borsooq Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 Generalnie na kwadrat jest jeden dominujący standard Thompsona - czyli takiego właśnie suportu - jest to 134 mm (czasami piszą 132, 133). Są jeszcze i dłuższe, podajże 143, no i cała gama na klin. 134mm + standardowa korba powinny się zgrać ładnie. Powiem, jednak, że skoro dopiero kupujesz, to zastanów się nad rozwiązaniami Thun albo SunRace - mają w ofercie nabijane pakiety i różnej długości i można wtedy dobrać do nich ciekawszą korbę. Poszukaj, a znajdziesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.