rwa8 Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Witam, jak w temacie mam problem z naciągnięciem łańcucha przerzutki sram x9, rower jest z 2012 roku. już raz miałem w naprawie rower serwisant powiedział, że trzeba naciągnąć na nowo sprężynę w koniku.Wszystko działało do wczoraj. Chciał bym sam to zrobić ale nie mam zielonego pojęcia jak się zabrać za rozebranie konika tak abym mógł się dostać do owej sprężyny i spróbować ją zwinąć na nowo. Może ktoś już miał do czynienia z czymś podobnym i może udzielić mi cennych dla mnie rad.
Rulez Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Strona 31 : https://sram-cdn-pull-zone-gsdesign.netdna-ssl.com/cdn/farfuture/04-N3gv2_-6LdocEjetORfRMndLIELljow-W08ierms/mtime:1372788173/sites/default/files/techdocs/2013_sram_spc_rev_b.pdf Wykręcasz śrubkę nr 5, obracasz wózek i wyciągasz go ... sprężynę umieszczasz w otworkach, obracasz wózek naciągając sprężynę, wkręcasz śrubkę.
rwa8 Napisano 15 Września 2014 Autor Napisano 15 Września 2014 Dzięki za szybką pomoc jutro będę próbował.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.