Skocz do zawartości

[amortyzator] Jaki amor do Haibike Edition RC 27.5?

domingez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, posiadam rower jak z linka ponizej :

http://aplbike.com/mtb-650b-Haibike-Edition-RC-2014

chcialbym wsadzic lepszego amorka bo xcm to jakas porazka. jezeli chodzi o teren to przewaznie miasto i lekki teren. myslalem o sciagnieciu epicona XC z chin. cena to 225 dolarow czasem troszke mniej. bedzie to dobry wybor na poczatek ?? nie chcialbym przesadzac z cena amorka aczkolwiek uwazam ze jezeli warto to czasem mozna dolozyc do czegos lepszego i miec spokoj ;) pozdrawiam

Napisano

Jeżeli ten epicon ma prostą rurę sterową to nie ma sprawy, ale jak jest  w systemie tapered to będzie problem. do niektórych prostych główek sterowych jest moźliwość zamontowania widła taperowanego ale potrzebne do tego są odpowiednie stery.

Napisano

Nie zawsze trzeba wpasc z clem. 750 zl ceny wyjsciowej to i tak dobrze w porownaniu do 1300w polsce. Nawet gdyby zatrzymali to i tak pewnie wyjdzie taniej. A jak sie ma sprawa tego szybko zamykacza kola? Ja mam u siebie taki waski, musialbym wymieniac przednia piaste czy moglbym uzyc obecnego?

Napisano

Gdybyś podał link do tego który chcesz kupić nie było by wątpliwości.

Jeśli kupisz z ośką 15 mm musisz zmienić piastę (wątpię żeby ta która jest dała się przekonwertować).

Napisano

To jest amortyzator z hakami 9 mm, więc koło będzie pasowało. W dodatku ma prostą rurę sterową, więc będzie pasował do roweru bez zmiany sterów.

Tak przynajmniej wynika ze zdjęć i opisu .... i ten zakup był by w twoim wypadku optymalny.

Napisano

To pytanie na które sam sobie musisz odpowiedzieć, rozważając wszystkie możliwe konsekwencje.

Osobiście chyba próbował bym Epicona, lepszego widelca pasującego do tego roweru bez przeróbek nie znajdziesz.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Napisz gdy będziesz go miał w rękach, i może jakieś foto..., co do ceny, to faktycznie i tak niezła, tym bardziej, że taki widelec jest u nas niedostępny ...

Napisano

Rownież czekam na relacje. Jak zamawiałem zegarki z USA gdzie wartość ich przekraczała 800 zł prosiłem sprzedającego żeby na przesyłce wpisywał "gift" udawało sie je bez cła zakupic

Napisano

To był najlepszy dostępny do tej ramy widelec który można stawić bez jakichkolwiek zmian w osprzęcie, w kraju i tak nie kupił byś tego modelu taką właśnie specyfikacją.

Napisano

No i ciesze sie bardzo po pierwszych jazdach. Roznica jest naprawde kolosalna! Teraz rowerek plynie :D niestety szkoda tylko, ze sezon juz sie praktycznie skonczyl i trafic w dobra pogode bedzie ciezko.

a38195cb9227c62c8ae5394f0e66782d.jpg

Kozacko rowniez wygladab;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...