GoCarlo Napisano 11 Września 2014 Napisano 11 Września 2014 Witam, wcześniejszą tarcze tylną sm-rt62 160mm okładzina ścierała dobrze, po zmianie na sm-rt67 również 160mm tarcza jest ścierana od 2mm od zewnątrz, czyli strata na głównym okręgu tarczy to 15% (nieużywana część tarczy). Czy tak zostawić? nie będzie powodować to zbytnio strat w hamowaniu i dalszym użytkowaniu? Czy szukać innego adaptera? (is-pm) Czy stosuje się jakieś podkładki między zacisk a adapter?
czarnypszczelarz Napisano 11 Września 2014 Napisano 11 Września 2014 Można dać podkładki, można też zostawić tak jak jest. Mam tak samo, wypróbowałem obie opcje i nie widzę różnicy.
ska Napisano 11 Września 2014 Napisano 11 Września 2014 Jeśli klocek nie haczy o ramiona tarczy to podniesienie zacisku da jedynie kosmetyczny wygląd. Szukanie innego adaptera nic nie da. Czasami tak jest w zaciskach avid.formula i tarcz innych producentów. Ja w sumie myślałem nad podkładkami ale dałem sobie spokój (tarcza rt96 zacisk formula rx)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.