Skocz do zawartości

[pedały+buty spd]

TrailBiker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję nie drogich butów i pedałów spd do mtb maratonów ale i zwykłego jeżdżenia po szlakach czyli trzeba czasem podejść. Nie drogich dlatego bo będzie to moja pierwsza styczność z tego typu sprzętem i nie wiem czy mi się spodoba:) Macie może jakieś propozycje dla początkujących? Ale żeby się po roku nie rozleciały. Dzieki pozdrawiam

Napisano

a zestaw shimano sh m064 + pd m505 za 280zł? lub ewentualnie sh xc30 + pd m520 za 330zł? Jak się wkleja linki na tym forum bo zwykłe ctrl+v nie działa?

Napisano

jak juz to XC30 bo M064 raczej do maratonow nie bardzo..trzy rzepy trzymaja lepiej niz dwa a to bardzo wazne zeby stopa nie latala ,tymbardziej ze shimano ma dziwna rozmiarowke i mozesz miec lekki luzik w bucie co jest lepsze niz jakby mialy Cie uciskac..Najlepiej jechac do jakiegos sklepu i przymierzyc buty zanim je kupisz..

Napisano

Ja jak na razie nie mam z nimi problemow..Kupilem je w zimie  i do dzis wygladaja bardzo dobrze choc ekploatowane sa czesto ,zarowno w suchym jak i w blotnistym ,mokrym,gorzystym terenie..Jak na razie jest ok a duzo tez zalezy od stopy jakas sie ma i dopasowania do niej buta..

Napisano

Równierz mogę polecić buty SHIMANO M088, w których jeżdżę zarówno na góralu jak i kolarce. A pedaly polecam już chyba legendarne SHIMANO M520, które w MTB wiernie mi służą od ośmiu lat a drugi zestaw takich pedałów nie dawno kupiłem do mojej nowej szosówki.

Napisano

dzięki za pomoc tak więc pedały będą M520, a buty M088. Trochę ponad budżet ale warto dołożyć z tego co mówicie.  Temat można zamknąć. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...