Skocz do zawartości

stacjonarny rower spinningowy, jaki opór lepszy

clip7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Troche poczytałem na tym forum i na innych. Interesuję się zakupem roweru spiningowego żeby trenować w zimne i deszczowe dni. Trenowałem wcześniej w oparciu o tętno maksymalne ale w tej chwili zamierzam przerzucić sie na tętno na progu mleczanowym.

Poczytałem, że najlepiej kupić firmowy rower ale taki kosztuje. Chodzi mi o to, że tu wyczytalem, żeby podarować sobie opór magnetyczny. Na innych forach albo w artukułach zachwalają raczer opór magnetyczny no i taki rower jest droższy. W jakim rowerze osiągnę większe obciążenia? Czy magnetyczny płynniej pracuje niż mechaniczny? Jeśli chodzi o stopniowanie oporu (skokowo czy płynnie) to w czytałem, że tylko te droższe magnetyczne mają bardzo szeroki zakres oporu, który może być też sterowany z komputera.

Może podalibyście jakieś za i przeciw, jeśli chodzi o rodzaj oporu. Mam do wydania koło 2k.

Bardzo fajny jest ten trenażer z dostawką Tacx i Magic, o którym tu przeczytałem ale nie mogę do tego rozwiązania przekonać żony bo ona też chce jeździć i woli rower.

Z góry dziękuję za wszelkie opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...