Marcin604 Napisano 7 Września 2014 Napisano 7 Września 2014 Witam, od jakiegoś czasu myślałem nad spróbowaniem z spd, myślałem i myślałem aż dostałem w prezencie buty shimano sh-mp66l, a że zielony zupełnie jestem toteż dpoytuję jak do nich dobrać pedały... te buty nie mają dziur na śruby?!?! prezent od żony jak zapytałem dlaczego nie ma dziur oburzona odpowiedziała "miałam ci kupić dziurarawe buty?" z góry dzięki za wszelką pomoc
tobo Napisano 7 Września 2014 Napisano 7 Września 2014 Mają. Są to buty do wyczynowej jazdy bmx, stosowane także w innych dyscyplinach grawitacyjnych; częściej takich butów używa się bez wpinania spd, dlatego podeszwa ma zaklejone wejście do szyn mocujących. Musisz zerwać gumę podeszwy zasłaniającą gniazda.
Marcin604 Napisano 7 Września 2014 Autor Napisano 7 Września 2014 Witam, od jakiegoś czasu myślałem nad spróbowaniem z spd, myślałem i myślałem aż dostałem w prezencie buty shimano sh-mp66l, a że zielony zupełnie jestem toteż dpoytuję jak do nich dobrać pedały... te buty nie mają dziur na śruby?!?! prezent od żony jak zapytałem dlaczego nie ma dziur oburzona odpowiedziała "miałam ci kupić dziurarawe buty?" z góry dzięki za wszelką pomoc wyczynowa jazda? ładne kwiatki a jakie pedały kupić? i czy do niekoniecznie wyczynowej też się będą nadawać?
tobo Napisano 7 Września 2014 Napisano 7 Września 2014 Dx to oznacza linię produktów Shimano do bmxów. Oczywiście że będą się nadawać. Pedały - praktycznie każde spd które są w Twoim zasięgu.
Marcin604 Napisano 7 Września 2014 Autor Napisano 7 Września 2014 Mają. Są to buty do wyczynowej jazdy bmx, stosowane także w innych dyscyplinach grawitacyjnych; częściej takich butów używa się bez wpinania spd, dlatego podeszwa ma zaklejone wejście do szyn mocujących. Musisz zerwać gumę podeszwy zasłaniającą gniazda. na jednej ze stron znalazłem że do tych butów to najlepiej pasuje Pedały Shimano SPD PD-M647z tym że takie coś to kosztuje ponad dwie stówki, a jest sporo pedałów spd nawet poniżej jednej stówki... czy jest sens płacić aż tyle do jazdy zupełnie rekreacyjnej? ja przejeżdżam maksymalnie 100 km głównie drogi czasem jakiś delikatny teren żadne tam "sporty grawitacyjne" a jeżeli już ten model to czy coś zyskuję lub tracę do takiej jazdy jak napisałem wyżej?
Marcin604 Napisano 7 Września 2014 Autor Napisano 7 Września 2014 Dx to oznacza linię produktów Shimano do bmxów. Oczywiście że będą się nadawać. Pedały - praktycznie każde spd które są w Twoim zasięgu. a i jeszcze jedno... chyba najważniejsze mój rower to nie bmx, niemiecka trekkingowa victoria kurna a najgorsze że już minął termin oddania ich do sklepu Kup sobie m520 i po sprawie czyli co każde shimano spd będą się nadawać? im więcej o tym czytam tym mniej rozumiem a jak już się zrobi dziurę na śrubki to nie będzie lipy przy normalnym chodzeniu?
emilio3 Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Każde pedały shimano będą pasowały. 520 również polecam sam od nich zaczynałem.
tobo Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 a i jeszcze jedno... chyba najważniejsze mój rower to nie bmx, niemiecka trekkingowa victoria kurna a najgorsze że już minął termin oddania ich do sklepu czyli co każde shimano spd będą się nadawać? im więcej o tym czytam tym mniej rozumiem a jak już się zrobi dziurę na śrubki to nie będzie lipy przy normalnym chodzeniu? Termin oddania może się skończył ale na pewno wymienią Ci na inny model jeśli zechcesz - szczególnie jeśli cena będzie ta sama ewentualnie mała dopłata. Po wycięciu zasłony szyn mocujących blok zrobi się w podeszwie wgłębienie - blok nie będzie wystawał ani upośledzał chodzenia - będzie co najwyżej na równo z podeszwą ewentualnie minimalnie wyżej - będzie trochę stukania plus trzeszczenie przy chodzeniu po np żwirze.
Marcin604 Napisano 9 Września 2014 Autor Napisano 9 Września 2014 Każde pedały shimano będą pasowały. 520 również polecam sam od nich zaczynałem. wielkie dzięki za pomoc, zdecyduję się na pd m324 http://allegro.pl/show_item.php?item=4578122939 bo można też w cywilnych butach jeździć a jak na kort rowerkiem to byłby problem 2 pary butów wazić jeszcze raz dziękuję Termin oddania może się skończył ale na pewno wymienią Ci na inny model jeśli zechcesz - szczególnie jeśli cena będzie ta sama ewentualnie mała dopłata. Po wycięciu zasłony szyn mocujących blok zrobi się w podeszwie wgłębienie - blok nie będzie wystawał ani upośledzał chodzenia - będzie co najwyżej na równo z podeszwą ewentualnie minimalnie wyżej - będzie trochę stukania plus trzeszczenie przy chodzeniu po np żwirze. Wielkie dzięki za pomoc wybrałem pd m324 http://allegro.pl/show_item.php?item=4578122939 pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.