Skocz do zawartości

[do 1500] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc. Chciałbym kupic rower mtb do jazdy i po lesie i w miescie, bede na nim jezdzic dosyc duzo. Rower chce kupic na nastepny sezon, wiec pewnie kupie go jak zacznie sie zima. W tym budżecie lepiej szukac roweru z tarczowymi hamulcami czy v-brake? Przerzutki chyba alivio beda najlepsze z tego co czytalem. Rame potrzebuje 19", bo mam około 175 cm (czyli powinna byc mniejsza rama) ale jeszcze rosne :D Koła raczej 26" bo bardziej pasuja do mojego stylu jazdy. Fajncie jakby amor byl blokowany, ale to nie obowiazek, tym sie nie kieruję. Na allegro patrzalem Limber Tiesso, ale wg mnie moze byc nie pewny, bo w tej cenie nie widzialem innego z deore i hydraulicznymi hamulcami. Podobny do niego chyba jest kross hexagon x9, ale jest juz drozszy (na stronie krossa 2000, ale mysle ze za 1500 bym go znalazl.) To tyle .

Napisano

. Fajncie jakby amor byl blokowany, ale to nie obowiazek, tym sie nie kieruję. Na allegro patrzalem Limber Tiesso, ale wg mnie moze byc nie pewny, bo w tej cenie nie widzialem innego z deore i hydraulicznymi hamulcami. Podobny do niego chyba jest kross hexagon x9, ale jest juz drozszy (na stronie krossa 2000, ale mysle ze za 1500 bym go znalazl.) To tyle . 

Czekanie do zimy nie jest najlepszym wyborem ze względu na moźliwość wykupienia wcześniej najbardziej poszukiwanych rozmiarów, a 19" do tych rozmiarów nalezy. Tu masz chyba najtańszy hexagon http://www.olimpiasport.pl/produkt/109.10279.5.htm i jak dobrze ponegocjujesz to może za 1500 zł go kupisz. Wyprzedaże juz się zaczeły. ^_^

Napisano

Ale bardziej chodzi mi o rower modelu niz ten rower w tej cenie. czyt. Czy Hexagon x9 bedzie najlepszym wyborem spośród wszystkich rowerów w cenie do 1,5 tysiaca :D

Napisano

Te Kellysy to nieporozumienie... do 1500zł najlepszy osprzęt ma Limber Tiesso i jego bym polecił bo miałem z nim styczność ;) Jeśli tylko geometria by Ci pasowała to można śmiało brać.

@Up. no proszę Cię... za taką cenę taki kiepski osprzęt i do tego napęd 8..  do Limbera nawet się nie umywają...

Napisano

Wolę kupic rower z bardziej pewnej i znanej marki, zeby nie miec problemow później np. gwarancją, serwisem. Dlatego limber raczej odpada i do tego dochodzi jego krótka rama. Muszę teraz poszukać jakiś dobrych sklepó rowerowych w trójmieście :)

Napisano

Zależy co kto lubi... Dla mnie (175cm) 19" jest ok, a dużej różnicy długości nie będzie, zawsze można trochę dłuższy mostek kupić i lepsze to niż mieć kiepski osprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...