PaleNisko Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Czesc! Niestety moja poprzednia przerzutka w trakcie jazdy wygiela sie do gory i weszla w koło; / Podejrzewam, ze przyczyna byla za duza spinka od lancucha przystosowana do lancuchow 6-8rzedowych;/ No coz, rower to jest giant team boulder z 2004roku, poprzednie przelozenie to bylo shimano LX 9-rzedowe. Manetki mam LX, ale troche stare i lewa nie zawsze juz lapie na najwiekszy bieg ;/ Jezdze glownie po gorach, mieszkam w walbrzychu. Jest cos, co powinienem wiedziec przy dokonywaniu wyboru? Myslalem nad XT, albo czyms podobnym w okolicach 200zł.
Mod Team Puklus Napisano 25 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2014 lewa nie zawsze juz lapie na najwiekszy bieg ;/ Trzeba rozebrać i nasmarować Odnośnie wyboru, musisz przerzutkę dobrać do napędu, jeżeli miałeś długi wózek, to taką też kup nową. XT są ok, możesz wziąć klasyczną 771, lub szadoła 772, podobnie z XTRami, 971 i 972, nowszych już nie możesz sobie kupić. Możesz założyć już tylko do 9 rzędów, czyli każda 10 rzędowa, oznaczona dyna sys nie będzie pasowała, bez uprzedniej wymiany manetek i kasety.
PaleNisko Napisano 14 Września 2014 Autor Napisano 14 Września 2014 wymienilem wszystko i mam 3x10 na xt;p zaszalalem, dzieki:D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.