levin Napisano 14 Sierpnia 2014 Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam. Nie wiem w jaki sposób to zrobiłem ale urwały mi się "paluszki" (naprawde nie wiem jak to nazwać). Jest jakaś możliwość wymiany ich na inne bez potrzeby wymieniania manetki? Zdjęcia urwanego miejsca: http://imgur.com/MvcjPt5 http://imgur.com/ILXSZqG model: ST-EF51-L
djzatorze Napisano 14 Sierpnia 2014 Napisano 14 Sierpnia 2014 Z tego co mówią PDF-y od Szymano to nie jest to część zamienna. Niestety trzeba nową klamkomanetkę. Dobry moment na przejście na osobne klamki i manetki
kalisz98 Napisano 14 Sierpnia 2014 Napisano 14 Sierpnia 2014 Z tego o ile dobrze pamiętam dasz radę to zrobić jak troche pokombinujesz bo mam w mtb takie same i raz byłem w podobnej sytuacji.
djzatorze Napisano 14 Sierpnia 2014 Napisano 14 Sierpnia 2014 No, oczywiście możesz sobie dorobić nową dźwignię z kawałka blachy odpowiedniej grubości, ale z pewnością taka warsztatogodzina (lub dwie) będzie droższa od kupna używanej klamkomanetki (bądź klamki i manetki). Chyba że masz dostęp do sprzętu którym zrobisz to w kilka chwil Da się dorwać naprawdę fajne klamkomanetki na aukcjach. O proszę, jeżeli masz hamulce canti to np. te, jak v-brake to np. te. Jednak i tak wolałbym dołożyć do osobnych klamek i manetek, zawsze łatwiej dalej ulepszać.
levin Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Napisano 14 Sierpnia 2014 Dziękuje. Prawdopodobnie zakupie te, który poleciłeś do vbraeków o ile nie znajde niczego lepszego do końca weekendu. Właśnie w tym problem, że jestem nieco młodszy i gorzej u mnie z pieniędzmi na droższe kombinacje dlatego może w przyszłości złoże lepszą maszyne niż mam dotychczas na sam dojazd do szkoły.
render Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 nie wiem naprawdę co trzeba robić by te manetki urwać no chyba że zaliczyłeś glebę i się urwały
levin Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Napisano 15 Sierpnia 2014 Szyfr mi spadł, wkręcił się w koło i zaliczyłem salto do przodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.