Pedalarz Napisano 9 Sierpnia 2014 Napisano 9 Sierpnia 2014 Niedawno nabyłem rower na Nexusie, a z racji tego, że to mój pierwszy rower bez zewnętrznej przerzutki od 20 lat, to nie za bardzo wiem jak go traktować. Czy łańcuch przy każdym czyszczeniu rozkuwać, czy wrzucić spinkę? Ponieważ taki łańcuch, przynajmniej w teorii, powinien wytrzymać, niż np. dedykowany do 9, a ja mam delikatną nogę, to zastanawiam się, które rozwiązanie sprawdzi się lepiej na długą metę. Przy okazji, jak brzmi polski odpowiednik określenia "łańcuch do singla"?
Kozek Napisano 9 Sierpnia 2014 Napisano 9 Sierpnia 2014 Przy okazji, jak brzmi polski odpowiednik określenia "łańcuch do singla"? Łańcuch jednorzędowy. Moim zdaniem lepiej założyć spinkę i nie musieć gimnastykować się przy późniejszym rozkuwaniu/skuwaniu łańcucha.
djzatorze Napisano 9 Sierpnia 2014 Napisano 9 Sierpnia 2014 Do łańcucha jednorzędowego (bo tak to się zwie) możesz śmiało założyć spinkę. Chyba że to jest łańcuch kierunkowy half-link, wtedy spinek się nie stosuje z tego co wiem. A łańcuchy do singli teoretycznie są bardziej wytrzymałe, bo mają szersze ogniwa.
render Napisano 9 Sierpnia 2014 Napisano 9 Sierpnia 2014 "łańcuch do singla" a co to takiego? spinka bardzo dobre i wygodne rozwiązanie do czyszczenia i konserwacji łańcucha
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.