Gość Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam, Posiadam taki amortyzator jak na zdjęciu poniżej, jest to SR XCR LOD z 2011. Mam 3 pytania odnośnie serwisu: 1. Czy po odkręceniu dolnych śrub i wyjęciu lagów z dolnej goleni nic się nie wysypie/ wyleci itd? Wczoraj rozbierałem XCT i w sumie niespodzianki nie było, poszło gładko, czy tutaj jest tak samo ( w sensie konstrukcyjnym, tłumik olejowy zakładam że znajduje się w goleniach górnych)? 2. Jak widać amortyzator z 2011 roku ( nowy), a więc przeleżał 3 lata, czy warto wymienić smar w dolnej części goleni? 3. Użyć Towotu czy kupić jakiś specjalny smar? ( mam nadzieje że autor zdjęcia nie będzie zły za wstawienie go tutaj)
gajutrw Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 1. Czy po odkręceniu dolnych śrub i wyjęciu lagów z dolnej goleni nic się nie wysypie/ wyleci itd? Wczoraj rozbierałem XCT i w sumie niespodzianki nie było, poszło gładko, czy tutaj jest tak samo ( w sensie konstrukcyjnym, tłumik olejowy zakładam że znajduje się w goleniach górnych)? Nie, nie bedzie. Nic nie wyskoczy, sprezyna a w drugiej tlumik. 2. Jak widać amortyzator z 2011 roku ( nowy), a więc przeleżał 3 lata, czy warto wymienić smar w dolnej części goleni? Jesli wazysz nie wiecej niz 70kg mozesz wyjac elastometr, a dolne golenie wyczyscic ze smaru i zalac olejem. Duzo lepsza praca.
seraph Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 1. Będzie dokładnie jak przy XCT i masz racje, że wszystkie "bebechy" są w goleniach górnych. Taki amor zalewa się olejem przez dolne otwory na śruby żeby ten olej nie wypłynął?
gajutrw Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Musisz zrobic uszczelki pod dolne sruby, z detki na przyklad.
Gość Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Zalałem wczoraj XCT olejem i jakiejś różnicy nie widzę ( może trochę). Tu się pojawia kolejne pytanie, mój XCR to jakiś dziwny twór który ma pokrętło regulacji tłumienia odbicia wsadzone na górze. Odkręcać całą śrubę czy najpierw poszczególne pokrętła? Jeżeli tak to jak?
gajutrw Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 XCT TO NIE XCR. Regulacje tlumienia czy blokade skoku?
Gość Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Blokada to chyba sama wyskoczy jak się podważy, bardziej zastanawia mnie regulacja tłumienia ( czerwone pokrętło na blokadzie skoku)
Gość Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Tak, dlatego zamieściłem fotkę ( widać czerowne pokrętło nawet) bo jest to dość nietypowe z tego co wiem
gajutrw Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 No ba Bardzo nietypowe Sciagnij pokretlo i zobacz na czym sie trzyma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.