Skocz do zawartości

[Łańcuch]Chrobotanie po smarowaniu

UniBa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem z moim napędem. Po czyszczeniu łańcucha, (shake) benzyną ekstrakcyjną zaczął chrobotać na większości biegów. Głównie tych niższych. Troche jakby się źle układał na zębatce. Smaruje łańcuch ''suchym'' smarem shimano. Odgłos chrobotania dochodzi z bardziej z korby niż np. z kasety czy przerzutki. Od nowości zrobiłem jakieś 1200km. Łańcuch smaruje co ok. 80-100km. Dodam iż rozbierałem korbe, czyścilem i sprawdziałem suport.

Napisano

Tez cos takiego u siebie zaobserwowalem po czyszczeniu, u mnie przechodzi po kilku dniach. Moja teoria jest taka, ze szejkowanie nie usuwa idealnie calego piachu, a ziarenka, ktore juz byly "ulezane" przemieszczaja sie i potrzebuja troche czasu zeby sie znow ulozyc.

Napisano

U mnie niestety nie przechodzi. Przerzutka to pierwsze co sprawdziłem. Próbwałem przekładać nawet łańcuch odwrotnie. Co do czyszczenia to czyszczę go często i tak samo często smaruje. Próbowałem nawet po shake-u mycia w wodzie z płynem. Dokładnie go wyczyściłem i wysuszyłem. Problem jednak nadal nie ustępuje :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...