UniBa Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Witam. Mam problem z moim napędem. Po czyszczeniu łańcucha, (shake) benzyną ekstrakcyjną zaczął chrobotać na większości biegów. Głównie tych niższych. Troche jakby się źle układał na zębatce. Smaruje łańcuch ''suchym'' smarem shimano. Odgłos chrobotania dochodzi z bardziej z korby niż np. z kasety czy przerzutki. Od nowości zrobiłem jakieś 1200km. Łańcuch smaruje co ok. 80-100km. Dodam iż rozbierałem korbe, czyścilem i sprawdziałem suport.
Keke Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Może przerzutki jakimś cudem ci się rozregulowały. Często smarujesz ten łańcuch.
render Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 mnie wygląda to na słabo wymyty łańcuch (szejkuj kilka razy)
Roonin Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Sprawdz ustawienie przedniej przerzutki i po "suchym" smarze nie spodziewaj się cudu.
gof Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Tez cos takiego u siebie zaobserwowalem po czyszczeniu, u mnie przechodzi po kilku dniach. Moja teoria jest taka, ze szejkowanie nie usuwa idealnie calego piachu, a ziarenka, ktore juz byly "ulezane" przemieszczaja sie i potrzebuja troche czasu zeby sie znow ulozyc.
UniBa Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Napisano 5 Sierpnia 2014 U mnie niestety nie przechodzi. Przerzutka to pierwsze co sprawdziłem. Próbwałem przekładać nawet łańcuch odwrotnie. Co do czyszczenia to czyszczę go często i tak samo często smaruje. Próbowałem nawet po shake-u mycia w wodzie z płynem. Dokładnie go wyczyściłem i wysuszyłem. Problem jednak nadal nie ustępuje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.