Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] Poszukuję amortyzatora 1000-1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,  aktualnie posiadam Sr Suntour raidon x3. Przyszedł czas na wymianę, i tutaj pojawia się problem, ponieważ niewiele wiem o amortyzatorach. Poszukuję przedniego amortyzatora w przedziale cenowym od 1000zł do 1500zł. Obecnie ważę około 90kg. Zastanawiam się pomiędzy RS Recon, Reba i SID. Oczywiście jak większość ludzi chciałbym zapłacić jak najmniej, ale żeby było to jak najlepsze. Nastawiłem się głównie na RockShox, ponieważ czytałem i słyszałem wiele dobrych opinii o ich produktach. Może polecicie mi coś z innego ? Co do przeznaczenia to czasami wyprawy w góry, w tygodniu robię dużo kilometrów po lasach, w przyszłości planuję starty w amatorskich maratonach.

Napisano

A jaki maksymalny skok jego ma być? No i czy na sztywną ośkę czy nie? :)  Skok jest ważny bo przy złym dobraniu do ramy zmieni Ci się geometria. Także zwróć też na to uwagę i poszukać trzeba co do tej ramy najlepiej pasuje.

Napisano

Przepraszam zapomniałem o najważniejszym. Skok 100mm, niestety 1 1/8 cala i nie na sztywną ośkę. Wymiana piasty wchodzi w grę. Wiec może być też ze sztywną ośką. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...