yotomeczek Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Czy znacie jakieś manetki 3x8 z dwuczęściową obejmą mocującą? Chodzi o montaż na kierownicy bycze/baranie rogi. Mam kierownicę bycze rogi i jest problem z manetkami - kierownica ma 25mm średnicy i obrotowe manetki nie wejdą (a taki był plan...). Szukam manetek które da się bez większego problemu zamontować na takiej kierownicy. Przeczesałem trochę internet i nie bardzo znalazłem rozwiązanie. Manetki obrotowe (z gripami) są chyba tylko pod kierownice 22mm - czy może są takie na grubszą kierownicę? Manetki dźwigniowe z kolei mają obejmy zintegrowane i też jest problem z grubszą kierownicą... Znalazłem coś takiego: http://rowerowy.com/sklep/czesci/manetki-gripy/manetki/prod/matchmaker-x ale nie wiem czy się sprawdzi, a i cena trochę wysoka (jak za komplet przyzwoitych manetek...) Może zaadoptować obejmę od przedniej przerzutki?
rodszyld69 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 był juz temat przerabiany na tym forum ale o manetkach dźwigniwych o ile pamiętam to autor tematu musiał pod szlifować od środka obejmy manetek i to mu się udało
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.