Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] brak mozliwosci regulacji

kasprzykgf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam korbe XT (M770) i do tego przerzutke przednia xt ( kupowana razem z korba). Probowalem ja wyregulowac lecz ma za maly zakres. Nie moge wrzucic 1 biegu na korbie a recznie nalozony lancuch na 1 przelozenie szoruje o przysrodkowa czesc wodzika (sruba L wykrecona z przerzutki a linka odlaczona). rower to gary fischer wahoo kupiony chyba w 2008 roku

• Mod Team
Napisano

Przerzutka jest do 3 blatowej korby i praktycznie nie ma opcji żeby to nie działało. Możliwe ze w przerzutce tkwi problem, np coś blokuje mechanizm. Przyjrzyj się jej, zwłaszcza jej wewnętrznej części.

Napisano

Miałem podobny problem z tą przerzutką, choć u mnie 1 wskakiwało, tylko łańcuch nieco ocierał przy przełożeniach 1x1, 1x2 (wymieniałem samą przerzutkę). Nie udało mi się znaleźć przyczyny ani rozwiązania - jeździłem tak, póki przerzutka nie padła.

Napisano

Miałem ten sam problem z przednią SRAM X-7 , okazało się że linka była źle zamocowana , poprowadzona i zamocowana pod śrubą.Teraz mam zamocowana na śrubie tzn linka okręca się od górnej części śruby i działa bardzo dobrze.Co do zakresu to ja mam podobnie , z odłączoną linką i z wykręconej śrubie na 1 biegu mocno ociera o łańcuch lecz po regulacji jest ok.Jeśli to nie pomoże to musisz inaczej kombinować z położeniem przerzutki tak jak piszę kolega Puklus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...