Skocz do zawartości

[Tarczowe - mechaniki] Hayes HMX2 vs. Avid BB5!

Stary

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie zaznaczam, że nie interesują mnie opinie w stylu "bo kuzyn wujka mojej siosty ciotecznej tej od ciotki Marty słyszał, że wujek Kazio jeździł na .... i ...." :)

Poszukuję dobrego hampla tarczowego (mechanik - z braku kasy :) ). Stoje przed dylematem - Hayes HMX2 czy Avid BB5. Hampel ma wylądować na przodzie z tarczą 203 (waże dość dużo :]). I moje pytanie które wybrać? Hayes jest ok 30-60zł droższy od Avida.

Napisano

Czytałem czytałem ale nic z tego nie wyniosłem ;) Ale chyba i tak się ciebie Gavron posłucham <_< Niektórzy narzekają, że blablabla avidy mają gorszą modulacje, ale ja na avidach kumpla jeździłem i jak na mechaniki są ok (sam regulowałem :P) co do hayesów nie mam porównania, ale avidy łatwiej dostać. Kumpel z kolei jeździł na hayesach i mówi, że są lepsze ..... ale wg. mnie to wszystko kwestia regulacji.

Jeśli ktoś może coś dorzucić będę wdzięczny (chociaż skłaniam się ku avidom).

Napisano

JA mam Hayesa HMX2 z tarczami 8` i jestem z niego bardzo zadowolony i polecam wszystkim ten hamulec

Napisano

W mojej stajni (garażu) stoi jeden rower na tarczach bb5 160mm, ogólnie hample bardzo fajne siła wystarczająca, Z tarcza 203 zapewne kosmos. Ja bym brał Avidy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...