Stary Napisano 1 Lipca 2006 Napisano 1 Lipca 2006 Na wstępie zaznaczam, że nie interesują mnie opinie w stylu "bo kuzyn wujka mojej siosty ciotecznej tej od ciotki Marty słyszał, że wujek Kazio jeździł na .... i ...." Poszukuję dobrego hampla tarczowego (mechanik - z braku kasy ). Stoje przed dylematem - Hayes HMX2 czy Avid BB5. Hampel ma wylądować na przodzie z tarczą 203 (waże dość dużo :]). I moje pytanie które wybrać? Hayes jest ok 30-60zł droższy od Avida.
Gavron Napisano 1 Lipca 2006 Napisano 1 Lipca 2006 Avid działają praktycznie identycznie, a Avid jak napisałeś jest tańszy. i poczytaj jeszcze : http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=13664&hl=bb5
Stary Napisano 1 Lipca 2006 Autor Napisano 1 Lipca 2006 Czytałem czytałem ale nic z tego nie wyniosłem Ale chyba i tak się ciebie Gavron posłucham Niektórzy narzekają, że blablabla avidy mają gorszą modulacje, ale ja na avidach kumpla jeździłem i jak na mechaniki są ok (sam regulowałem ) co do hayesów nie mam porównania, ale avidy łatwiej dostać. Kumpel z kolei jeździł na hayesach i mówi, że są lepsze ..... ale wg. mnie to wszystko kwestia regulacji. Jeśli ktoś może coś dorzucić będę wdzięczny (chociaż skłaniam się ku avidom).
NeO Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 JA mam Hayesa HMX2 z tarczami 8` i jestem z niego bardzo zadowolony i polecam wszystkim ten hamulec
Putek Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 W mojej stajni (garażu) stoi jeden rower na tarczach bb5 160mm, ogólnie hample bardzo fajne siła wystarczająca, Z tarcza 203 zapewne kosmos. Ja bym brał Avidy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.