Kuba01 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Witam. Czytałem FAQ, przeglądałem fora i nadal nie potrafię ustawić przerzutek. Wszystko zaczęło się od zmiany opon (choć nie wiem jaki to ma związek, pewnie żaden). 1. Łańcuch i kaseta wymieniania w listopadzie 2013 2. Wyczyściłem w miarę możliwości łańcuch (szejkując), kasetę i kółeczka wózka przerzutki. 3. Odkręciłem linkę mocująca przerzutki, zrzuciłem na najmniejszą zębatkę łańcuch i powoli odkręcałem śrubkę z literką H tak długo aż wszystkie przerzutki zaczęły działać. Niestety podczas jazdy łańcuch mi przeskakuje - nie chce wejść na 5 bieg, muszę, przejść na 4, potem przechodzi znów na 5, a po kilku sec na wyższy i tak jest cały czas. Dodam jeszcze, że na największej zębatce (najmniejszy bieg), gdy zakręcę kołem do tyłu to łańcuch spada od razu na 3. O co tu chodzi? Z góry dzięki za odp.
Kuba01 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Napisano 23 Lipca 2014 Raczej, tak, wypadków nie miałem. Wygląda to jak w załącznku.
Mod Team Pixon Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Napisano 23 Lipca 2014 Hak jest krzywy. Przerzutka leci w stronę szprych, tutaj bym się upatrywał przyczyny. Pancerze wymieniane?
Kuba01 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Napisano 23 Lipca 2014 Nie wymieniałem. Ile może kosztować naprawa haka/wymiana w serwisie?
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Napisano 23 Lipca 2014 Hak to ok 20 zł ale sa i tańsze są i droższe, zależy jaki masz hak/ramę.
Mod Team michuuu Napisano 24 Lipca 2014 Mod Team Napisano 24 Lipca 2014 Ile może kosztować naprawa haka/wymiana w serwisie? Spróbuj przed wymianą trochę naprostować, jak złamiesz nic nie tracisz a może się udać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.