RoloVc Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 cześć Kupiłem Cube LTD i tak sobie nim jeżdżę i go poznaję. Mam taki problem że jeśli na przedzie mam zapiętą największą zębatkę to z tyłu nie mogę zapiąć dwóch największych. W manetce zmiany biegów tak jakby kończyło się przeżucanie nie jest nawet tak że łańcuch próbuje przeskoczyć, po prostu koniec zakresu . Czy to normalne ? Bo chyba nie.
alagor96 Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Takiej kombinacji nigdy się nie używa, potrafi błyskawicznie zniszczeć napęd!
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2014 Mod Team Napisano 19 Lipca 2014 Się nie używa ale zniszczyć to nie do końca ... ja tak przejechałem tysiące km. Mam taki problem że jeśli na przedzie mam zapiętą największą zębatkę to z tyłu nie mogę zapiąć dwóch największych. Ale tylko w takiej konfiguracji ?? Bo jeżeli tak, czyli np na 2ce działa, to masz za krótki łańcuch
alagor96 Napisano 19 Lipca 2014 Napisano 19 Lipca 2014 ja tak przejechałem tysiące km. Tylko po co? Lubisz jak napęd trzeszczy, czy masz zbyt dużo pieniędzy?
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2014 Mod Team Napisano 19 Lipca 2014 Tobie może trzeszczy, może nie, nie wiem, ale w moim rowerze słychać tylko syk oleju i szum opon a to dlatego że znam pojecie linii łańcucha i wiem co zrobić by było tak jak ja chce A to z tym zbyt dużo pieniędzy to nie rozumiem zupełnie no ale może nie mnie to rozumieć z reszta, jak to każdy polak ... każdy wie swoje Nie zmienia to faktu że coś w napędzie jest nie tak bo 3x1 ma sie włączyć, nie znaczy ze trzeba na tym jeździć ale ma być dostępne.
RoloVc Napisano 19 Lipca 2014 Autor Napisano 19 Lipca 2014 Już wyreguowane. Linka była za luźna ale faktycznie takiej konfiguracji lepiej nie używać po jest duży przekos. Dzięki za info.
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2014 Mod Team Napisano 19 Lipca 2014 Jest duży prekos, to prawda. Nie powinno sie tak jeździć, też prawda, jednak nie powoduje to superszybkiej degradacji napędu, moim zdaniem niemal wcale tego nie powoduje. Ale to tylko moje zdanie. Wg mnie szybciej zarżniesz napęd na HG40 smarowanym i mytym codziennie niż na np c9 cały czas jeżdżonym na przekosie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.