andrzejl Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Witam Bardzo proszę o informacje czy jak się kasetę (HG50-9) dokręci na max to czy powinna mieć delikatny luz na boki ? Wczoraj złapałem gumę i kaseta delikatnie była odkręcona...(sama się odkręciła ? ) wiec klucz do ręki i dokręcam. Najmniejsza koronka się już nie rusza ale jak chwytam za kasetę to delikatnie lata na boki - myślę, że może jakiś 1 mm. Jak chwycę koło zacznę nim potrząsać to czuję jak kaseta minimalnie lata. Nie da się już bardziej dokręcić więc proszę o info czy świadczy to o uszkodzeniu czy tak ma być ? Czy mogę prosić przy okazji ocenę stanu tej kasety ? . Poniżej link do albumu: https://plus.google....259232059604321 Wrzuciłem we właściwy temat ale nikt chyba tam nie zagląda... Jak się nada to dalej będzie pracować a jak nie to leci do wymiany. Przejechała ok 1500 km.
beskid Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Było już tryliard razy. Wystarczy też wpisać w szukajkę "luz na kasecie" i wszystko jasne. Luz jest na bębenku i taki to już jego urok. Kaseta w stanie bdb.
kinder85 Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Ale nie koniecznie na tym bębenku musi być luz, u mnie nie ma żadnego Może trzeba dokręcić bębenek ?
beskid Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Ależ oczywiście, że nie musi bo to zależy od jego klasy i wykonania
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.