fragi Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Mam problem który wydaje mi się z suportem. Otóż gdy stoję rowerem i zacznę pedałować to czuje specyficzne, równe bicie. Nie zawsze sie tak dzieje. Gdy już jadę i przestane kręcić korbą to bicie ustaje. Zazwyczaj spotykam się z tym gdy ruszam z miejsca albo z bardzo małej prędkości gwałtownie przyśpieszam. Czy istnieje możliwość że to własnie w supporcie coś się posypało? Jakieś łożyska? Czy może brać pod uwagę też cos innego ?
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2014 Mod Team Napisano 13 Lipca 2014 Bicie czy może raczej cykanie/skrzypienie ?
Looser Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 tez jest mozliwosc ze to suport juz konczy swoj zywot
Milky Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Albo masz krzywą oś, albo miałeś niedokręconą korbę i prawdopodobnie już wyrobił się kwadrat, więc jeśli po dokręceniu problem zniknie, a później znowu się pojawi, to masz do wymiany korbę i to by mi najbardziej odpowiadało do opisywanej przez Ciebie sytuacji.
fragi Napisano 13 Lipca 2014 Autor Napisano 13 Lipca 2014 Bicie czy może raczej cykanie/skrzypienie ? Na pewno bicie, dziś zrobiłem 50km+ i dość często mi tak biło, nawet przy zmianie biegów. Dziś lub jutro sprawdzę czy wszystko jest dokręcone i wtedy dam znać. Cos musi być z tym suportem/korbą skoro tylko przy pedałowaniu.
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2014 Mod Team Napisano 14 Lipca 2014 Ale zdefiniuj biło. Korba latała na boki czy jakos inaczej czy co sie działo ? Bicie takie jak w kole czy inne ?
fragi Napisano 16 Lipca 2014 Autor Napisano 16 Lipca 2014 Korba nie ma luzów, wszystko dokręcone. Mechanicznie nie odczuwam żadnego kłopotu. Pedałuje się tak jak zawsze. Tylko podczas krecenia słychac specyficzny dzwięk. Jest w równym tempie. I nie zawsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.