Trickster Napisano 10 Lipca 2014 Napisano 10 Lipca 2014 Cześć, mam taki problem, niedawno oddałem rower do serwisu na regulację przerzutek i czyszczenie napędu, po odebraniu go - dzień później pojechałem się przejechać i po powrocie zauważyłem, że gdy kręcę kołem standardowe "tykanie" zamiast jednolite - wydawało dźwięki pulsacyjne głośno-cicho-głośno-cicho przy tym, gdy ruszę samym kołem to wydaje dźwięk jakby szurania - również pulsacyjny, cisza-szurnięcie-cisza-szurnięcie. Nie wiem czy jest to związane ale gdy trzymając tylnie koło w powietrzu rozpędzę napęd to rwie rowerem lekko do góry i dołu. Co może być przyczyną?
Trickster Napisano 10 Lipca 2014 Autor Napisano 10 Lipca 2014 Hmm, dodatkowo powiem, że przed serwisowaniem nie było tego problemu.
Trickster Napisano 10 Lipca 2014 Autor Napisano 10 Lipca 2014 Odczepiłem blokadę, trochę poruszałem kołem - bo nie chciałem kompletnie ściągać - zamknąłem i ustało szuranie Ale "cykanie" lub "tykanie" nadal jest pulsacyjne zamiast jednolite (choć z tym cykaniem to dziwnie było, rower kupiony miesiąc temu, najpierw w ogóle nie było słychać, potem czasami było słychać a czasami nie, teraz jest pulsacyjne) Rower to: Rockrider 520 http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-520-id_8293188.html
nemo2009 Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 Nie chciałbym ciebie martwić,ale jest możliwość,że zamontowali w twoim rowerze inne koło.Podmiana części w serwisach (nie tylko rowerowych)to polska norma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.