Buczkins Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 Witam. Posiadam Krossa Level A6 z 2010 roku. Zaszła potrzeba wymiany sztycy i tu mam problem. Jakiej średnicy powinienem szukać do tego roweru i jaką sztycę wybrać. Maksymalnie chciałbym przeznaczyć na ten cel około 300 zł.
Centek Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 Tak jak poprzednik pisał albo wyciągnij sztycę i odczytaj oznaczenie - powinno być gdzieś wybite w dolnej części. PS: Jaką wybrać to już musisz sam wiedzieć bo z jakiegoś powodu ją wymieniasz.Czy to ma być ultralekka czy bardziej wytrzymała, czy potrzeba ci dłuższej, czy z innym mocowaniem, jaki offset ma mieć, jaki materiał itd.Ciężko coś doradzić bo to bardzo indywidualna sprawa i zazwyczaj jakieś podstawowe kryteria musisz samodzielnie określić.
Buczkins Napisano 8 Lipca 2014 Autor Napisano 8 Lipca 2014 Ta którą posiadam obecnie wygięła się w lekki łuk, więc zależy mi na czymś mocniejszym. Mierząc suwmiarką wychodzi mi 25 mm, ale mam problem ze znalezieniem nowej sztycy w takim rozmiarze.
Centek Napisano 8 Lipca 2014 Napisano 8 Lipca 2014 Najpopularniejszy standard "chudych sztyc" to 27,2mm ale zmierz to dokładnie bo błąd 2,2mm na suwmiarce jest niemożliwy - albo coś jest ze suwmiarką albo z pomiarem
Buczkins Napisano 8 Lipca 2014 Autor Napisano 8 Lipca 2014 Masz rację ;] problem był z pomiarem. Rozmiar sztycy to 27,2, takiej odpowiedzi również udzielił mi serwis Kross. problem rozwiązany Zdecyduję się chyba na Thomsona Elite, choć trochę szkoda mi kasy.:/
ukaniex Napisano 9 Lipca 2014 Napisano 9 Lipca 2014 Jeśli nic sie nie zmieniło to 27,2 mm. Miałem te ramę z roku '08.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.