Skocz do zawartości

[do 1000] Miejsko-górski dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję roweru dla siebie i jako , że jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie to pytam Was tutaj o porade:)

Roweru chcę głównie używać do jazdy po mieście ale również chciałabym żeby się dobrze sprawdzał na wypady za miasto na jakieś ścieżki rowerowe, leśne etc. Chciałabym również żeby miał możliwość zamocowania koszyka :)
Mogę przeznaczyć na niego ok.1000zł. Mój wzrost to 160 :)

Proszę o jakieś propozycję dobrych rowerów:)

Napisano

Oglądam tak te rowery i oglądam i dochodzę do wniosku, że najbardziej podchodzą mi rowery trekkingowe.

Ten Lazaro jakoś mi się nie bardzo podoba, jakiś taki surowy ;) Jak nie dla kobiety :D

Napisano

No to Lazaro senatore, ale musisz zwiększyć budżet nieco. W istocie, do jazdy codziennej po mieście lepszy rower trekkingowy, ale do lasu już będzie trochę gorzej, jednak coś czuję że nie zamierzasz zjeżdżać z ubitych dróg, a na szutrach sobie poradzisz na trekkingu bez problemu. 

Napisano

Chyba się na ten Lazaro Senatore skuszę, jeszcze widzę na allegro tańszą wersję V2 , czym te rowery się różnią? czy tę różnicę znacznie  się wyczuwa podczas jazdy?

Napisano

Różnią się głównie amortyzatorem i napędem. Moim zdaniem warto wziąć droższy model, bo te różnice będzie czuć. Dużo mniej przyjemna będzie zwłaszcza praca manetek.

Napisano

Ok, dzięki za rady, już mniej więcej wiem w czym wybierać :)

Jeszcze może polecilibyście mi rower dla chłopaka? 176 cm wzrostu, budżet do ok.1500zł, rower crossowy

Myślałam o Lazaro Integral V3 ale nie mogę go nigdzie znaleźć w internecie. Został on wycofany czy sprzedaż się obecnie zakończyła? Czy wersja V2 jest również dobra?? np.ten http://allegro.pl/mocny-cross-lazaro-integral-v2-acera-suntour-alu-m-i4369705441.html

Poza tym ,myślimy o Kands Maestro. Co jeszcze jest warte uwagi?

Napisano

Czy wersja V2 jest również dobra??
Jest słabsza, więc jak macie 1500 zł do wydania, to nie ma sensu. Maestro z 2014 r. jest  w zasadzie identyczny jak Lazaro, ale nie wiem, czy Twojemu chłopakowi nie będzie potrzebna rama 17", a Maestro w takiej nie ma. Zobacz też Scuda i Spartacusa. Kosztuje ok 1200 zł, a osprzęt ma bardzo zbliżony do Integrala v3. To wszystko rowery od tego samego producenta.
Napisano
jak to inaczej sprawdzić by się nie przejechać, kupując rower przez internet?

Poczytaj temat o Lazaro Integral na forum, (mi się nie chce szukać) i znajdź jaka jest długość górnej rury dla rozmiaru 19", a jeżeli nie znajdziesz, to zapytaj na pw któregoś z użytkowników tego rozmiaru, (a może tutaj ktoś napisze?), a potem niech chłopak idzie do sklepu rowerowego z miarką i poszuka jakiegoś roweru o takiej długości górnej rury i się do niego przymierzy. Mam nadzieję że opisałem to zrozumiale. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...