zoom7 Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Tak jak w temacie, przeczytałem wiele innych tematów i rozterek pozostałych forumowiczów. Najchętniej wydałbym jak najmniej. W grze są Kross Evado 3.0, Kands Maestro i Merida 40MD. Rowerem głównie chciałbym śmigać do pracy jakies 5km w 1 strone + weekendowe wypady myślę, że do 100km. Oczywiście inne sugestie rowerów też są*mile widziane. Dzięki z góry!
Fenrir Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Zdecydowanie cross - 29er ci się nie przyda, ma bardziej sportową geometrię i terenowy napęd + opony niż Cross, a nic nie napisałeś o lasach, maratonach, górach. Zgaduje, że te wyprawy 100km nie będą tylko po asfalcie, więc szosówka też odpada. 26er to głównie na krótkodystansowe zawody i dla krótkodystansowego ostrego mtb. Ten rower powinnien być dobry - http://www.unibike.pl/vipergts.html wystarczy ponegocjować cenę.
zoom7 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Napisano 3 Lipca 2014 Dzięki za odpowiedź. Głównie zależy mi na rowerze miejskim + weekendowe wypady. Jednocześnie zastanawiam się też czy warto wydawać 2k, czy odczuję wyraźną różnicę skoro ostatni rower chyba miałem jakieś 10 lat temu Wydaje mi się, że cross jest najlepszym rozwiązaniem bo jak będę chciał wypaść do lasu raz na jakiś czas to też sobie z tym poradzi. Wiem już, że warto zwrócić uwagę na blokadę przedniego amortyzatora, mniej na hamulce tarczowe, które przy takich zastosowaniach podobno są przereklamowane?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.