DawidWRO Napisano 26 Czerwca 2014 Napisano 26 Czerwca 2014 Ostatnio coś zaczęło mi stukać z tyłu. Myślałem że może tarcza ale to nie to. Zobaczyłem tylne koło i coś stuka jakby w piaście? Jak się ruszy kołem to całą kaseta lekko się przesuwa na boki i jest stuk co 1 obrót koła. Co to może być?
Looser Napisano 26 Czerwca 2014 Napisano 26 Czerwca 2014 odkrec zacisk i zakrec znow kolem, jezeli bedzie skrzeczec to trzeba szukac dalej ale przynajmniej 1 rzecz wyeliminowana
abstinent Napisano 26 Czerwca 2014 Napisano 26 Czerwca 2014 a jak koło wyciągniesz to całe jest? może ośka poszła
LUKASZ1980 Napisano 26 Czerwca 2014 Napisano 26 Czerwca 2014 Musisz rozebrać piastę,popatrzeć co się tam dzieje.Miałem podobne cykanie tylko jak pedałowałem.Rozebrałem,serwis i pomogło.
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2014 Tarcza to to nie jest na 99%, nie taki dźwięk, to gdzieś z wnętrza ...
Mod Team michuuu Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2014 Na pierwszy ogień to bym zdjął osłonę szprych bo tam może coś ocierać. No i koło lepiej będzie wyglądało nawet jak to nie to.
DawidWRO Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Napisano 27 Czerwca 2014 Tarcza jak pisałem prosta nie ociera. Zdjąłem koło i ośka również prosta. Dziwne że ta kaseta tak lata na boki jakby coś krzywe było. Zdemontuje jeszcze osłonę szprych i zobaczę.
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2014 Nie takie dziwne, to sie zdarza często w tańszych piastach .. nie jest tak precyzyjnie zrobiona. Bębenek ma minimalną różnice w osiowości i takie są efekty. zdejmij osłonę. Zakręć kołem w rękach.
beardman Napisano 27 Czerwca 2014 Napisano 27 Czerwca 2014 Załóż koło bez tarczy i zakręć. Wtedy wyeliminujesz ją w 100%.
DawidWRO Napisano 2 Lipca 2014 Autor Napisano 2 Lipca 2014 Problem częściowo rozwiązany. Hałasował ten plastik (osłona szprych), wywaliłem i jest cicho. Ale kaseta dalej lata na boki. Piasta padnie niebawem? Naglę się rozsypie czy będę miał czas na wymianę? Może już trzeba wymienić? Przez ten ruch kasety nie mogę wyregulować przedniej przerzutki, bo łańcuch lata na boki. W skrajnych położeniach na jednym musi ocierać.
LUKASZ1980 Napisano 2 Lipca 2014 Napisano 2 Lipca 2014 kaseta dalej lata na boki Może bębenek się odkręcił,trzeba sprawdzić.To bujanie kasety występuje często.Już to kiedyś przerabiałem z piastą Deore.Reklamowałem i co?Dalej lata na boki.
Mod Team michuuu Napisano 3 Lipca 2014 Mod Team Napisano 3 Lipca 2014 Hałasował ten plastik (osłona szprych), wywaliłem i jest cicho. Potwierdza się że nadmiar gadżetów jest szkodliwy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.