grzechu83 Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Witam Mam przednią przerzutkę XT FD-M771 od zeszłego sezonu. Niedawno zaczął pojawiać się dziwny problem - z czasem, w trakcie jazdy, prowadnik przerzutki zaczyna się "rozginać", czyli tak jakby rozszerzać, przez co jest problem z działaniem przerzutki. Zewnętrzna część prowadnika nie jest połączona z wewnętrzną w przedniej części (patrząc po zdjęciach w necie, tak ma być) i w tym miejscu właśnie się to rozłazi. Ktoś ma pomysł, jaka jest tego przyczyna i jak sobie z tym poradzić? Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 24 Czerwca 2014 Czyżby ci nit na dole puścił ?
grzechu83 Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Napisano 29 Czerwca 2014 Nit trzyma - rozgina się na drugim końcu. Na fotce zaznaczyłem, w którym miejscu
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2014 Nie ma opcji, to jest za sztywne ... sprawdź czy nie ma tam jakiegoś pęknięcia.
grzechu83 Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Napisano 29 Czerwca 2014 No i trafiłeś... Obejrzałem dokładnie i faktycznie zewnętrzna część prowadnika jest pęknięta całkowicie przy górnym mocowaniu. Ech... swoją drogą ciekawe, od czego się to stało. Gleby ostatnio żadnej nie miałem.No nic, temat można zamknąć. Dzięki za pomoc.
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2014 Śmiał bym to reklamować ... wygląda na jakąś wadę fabryczną ... nie spotkałem sie ze pęknięciami w tym rejonie nawet po zaplątaniu sie łańcucha i całkowitym pogięciu prowadnicy.
grzechu83 Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Napisano 30 Czerwca 2014 Przerzutkę, którą się dostało za flachę, ciężko reklamować Choć przejeździłem na niej cały poprzedni sezon no i tego trochę
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 30 Czerwca 2014 Pokaż jak to wygląda i gdzie to dokładnie jest może coś by z tego jeszcze zrobił.
grzechu83 Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Napisano 30 Czerwca 2014 Wygląda to tak: klik. Takie pęknięcie jest naokoło. Ale tak myślę, że prowadnik jest metalowy (tak mi się zdaje) więc powinno się go dać zespawać.
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 30 Czerwca 2014 Jak by mia dostęp to tiga, to można zaspawać. Można także zlutować twardym lutem. Nic lepszego mi na razie do głowy nie przychodzi.
Mod Team Maniak Napisano 1 Lipca 2014 Mod Team Napisano 1 Lipca 2014 A czy warto zachodu na spawanie lutowanie i inne klejenie? Gwarancja działania żadna. No chyba że dla sportu lub zabawy bo nie zaufałbym tak naprawianej przerzutce na jakimś maratonie Przedni xt-tek kosztuje 90zł, używany jeszcze mnie a problem z głowy.
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2014 Mod Team Napisano 1 Lipca 2014 Tigiem można nawet stalowe "włosy" spawać, po tym zabiegu, spawu praktycznie widać nie będzie a przerzutka odzyska 100% właściwości. Ale kto ma tiga
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.