Pawel9016 Napisano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 witam ostatnio bawilem sie hamulcem noi wylalo mi sie troche plynu (odkrecilem zbiorniczek wyrownawczy i wyalo mi sie)dzisiaj dostalem plyn d3 jnie wiem co to jest noi chcalem nalac ale zjechal mi sie gwint w obydwu srobkach co trzymaja nakrywke no wiec zaczalem odpowietrzac poprzez ta czarna zaslepka na zbiorniczku ale ta gumka co jest pod ta plastikowa zaslepka rozpadla mi sie;/ i tutaj jest problem...gdzie moge taka kupic..ogolnie da sie jezdzic plyn nie wycieka ale chce to zrobic tak jak bylo kazdy kto ma hayesa 9 wie o jaka gumka chodzi i jeszcze jedno... nie mialem plynu to nalalem troche finish line do lancucha nie popsuje mi sie hamulec od tego ?? i jeszcze jedno wiem ze nie uzywalem fachowych pojec ale nie wiem jak sie niektore rzeczy nazywaja pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Trzeba było dolać jeszcze soku truskawkowego Wygląda na to, że urwałeś "kominek" membrany. Membrana (wraz z paroma elementami dodatkowymi) jest do kupienia w wielu sklepach. I radziłbym jeszcze wymienić cały płyn robiąc to porządnie i używając śruby odpowietrzającej przy zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 ile taka membana moze kosztowac ?? jak ktos wie gdzie moge ja kupic to prosze o linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Na przykład TUTAJ . Może gdzieś uda Ci się wyrwać samą membranę. Byłoby taniej. Choć z drugiej strony w tym zestawie masz śrubki, które, jak twierdzisz, lekko podniszczyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 ale pech zaczelo mi ciekanc z klamki szlag mnie trafi... ile kosztuja jeszcze uszczelki do klamki?? a moze ile kosztuje cala klamka albo klamka do hayesa maga ja niewiem nigdy nie moge znalezc z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Zobacz na Cykloturze (link wyżej). Mają dużo części do Hayesa. Zresztą może to nie wyciek, tylko resztki płynu po kontuzji klamki PS. Może wymień cały hamulec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Złota rączka z Ciebie:) A po co odkręcałeś zbiorniczek?? Przecież nie ma potrzeby chyba do niczego tego robić wystarczy gumkę zdjąć. Ale co tam ja zalałem przy zabawie heblami tarcze zacisk i strzeliłem sobie dotem po oczach:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 a ja wiem tak sobie rzeby zobaczyc jak to wyglada od srodka ktos wie ile kosztuje klamka do maga chociaz mniej wiecej?? bo wydaje mi sie ze bedzie niewiele drozsza od uszczelek i zbiorniczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Przecież Napatos Ci napisał żebyś zobaczył w cykloturze tam wiele części jest .klamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 no tak tylko znowu nie mogłem znaleźc a w tym linku co mi podałeś jest dźwigienka a nie klamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Przecież to to samo dźwignia czy klamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Pawłowi (dobrze skróciłem "Pawel9016" ? ) chodziło o wymianę całej klamki, bo wymiana wszystkiego, co się uszkodziło byłaby raczej nieopłacalna. Może napisz maila do Cyklotura albo lepiej do Velo (dystrybutor Hayesa) z zapytaniem, czy sprzedadzą całą klamkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 fajna ta klamka co podałeś w linku tylko niech mi ktoś powie czy to jest wykonane ze stali szlachetnej a napisy są grawerowane wysadzane diamentami że kosztuje 110 zeta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 mam jeszcze pytanie,bo mowie tak o tej klamce od maga a czy ona wogole podejdzie ? bo moze ta sroba od przewodu co sie w klamke wkreca w magu jest wieksza albo cos i sie nie da wkrecic ?z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Pawłowi (dobrze skróciłem "Pawel9016" ? ) chodziło o wymianę całej klamki, bo wymiana wszystkiego, co się uszkodziło byłaby raczej nieopłacalna. Chyba że tak Zrób tak jak radził Ci Napatos napisz tam gdzie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Końcówki w magach i "9" różnią się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel9016 Napisano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 a mam jeszcze jedno pytanie ale to juz nie o hayesie , mianowicie mam z tylu magure hs33 noi musze wymienic plyn mam duzo tego D3 i mam pytanie czy moglbym zalac nim magure .z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.