Skocz do zawartości

[do 1800zł] MTB Męski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! chciałbym zakupić rower  MTB męski do ok.1800 zł mam na oku parę rowerów .

roweru będę używał do jazdy po parkach po ulicy .   

1- Kross level a2 2014

2-Kross level a 3 2013 

Który  z tych jest lepszy  ten a 3 jest tańszy . Proszę o pomoc 

A jeszcze jaka ja mam rozmiar kupić ?? . Mam wzrostu 178 ok i wage 77 ok . Typ w sklepie mówił mi że M bedzie dobra na mnie . 

Napisano

Po pierwsze ten Agile to jest zupełnie inny  rower niż na zdjęciu poglądowym. A Tiesso ma ramę 21 cali, która nie jest przeznaczona na taki wzrost jak ma autor, prawie wzrost jak mój :D A tak poza tym to Tiesso jest w miarę ok ;) A firma ma swoją montownię nieopodal fabryki Krossa, a może i coś je łączy ;) Muszę kiedyś  tam zajechać :D

Napisano

O tego Agile chodzi o to że te na białym tle przedstawia rower na tej ramie ale z osprzętem z roweru za dużo więcej, na samym dole masz zdjęcie jego realne. No i Agile ma XCT, co jest jakimś nie porozumieniem ;)

Napisano

Dawid1100 rozmiar ramy zalezy od producenta,jedni podaja 17,19,21" drugi zas 16,18" ...mam nadzieje ze nie namieszalem:-)

Do twojego wzrostu zdwcydowanie 19",ja jestem nizszy i jezdze na takim wlasnie rozmiarze,jest akurat

Shootee podalem ten rower jako przyklad,zapominajac o rozmiarze ramy

W opisie aukcji jest napisane co sprzedaja,wiec powinni sie tego trzymac a nie mamy sie wpatrywac w zdj. Po ktorym ciezko stwierdzic jaki konkretnie ma osprzer

Nap. Z ciekawosci do producenta,zobaczymy co odpisze

Napisano

-_- No to jak nie widzisz różnicy pomiędzy powietrzniakiem, kołami WTB, czy napędem opartym o grupę SLX ze zdjęć poglądowych, a specyfikację to gratuluję. Było o tym już dawno temu  na forum, ale ani producent ani sprzedawcy nic z tym nie robią. No i jedna główna, na zdjęciach jest amortyzator z blokadą w manetce, a naprawdę jest na goleni. Sprzęt który jest prawdziwy już tak ładnie się nie prezentuje.

Napisano

ale Ty dalej nie rozumiesz :)

chyba nikt nie kupuje roweru opierajac się tylko na zdjęciach,nie czytając specyfik.

na zdj. roweru na slx obrobionego w fotoshopie nie zwracam uwagi bo nikt nam takiego prezentu nie zrobi :/ tylko te poniżej

ponadtto kontaktowałem się z producentem i zapewnia że zdj. jak i specyfikacja na ich stronie WWW jest prawdziwa,z jednym wyjątkiem,tylna przerzutka na zdj. jest Acera a w rzeczywistości jest deore,alivio

jakby tak było to 29er'a u nich można mieć za niespełna 1,6k

jak on wyglada w realu nie wiem,nie widziałem zapewne masz rację

pozdr :D

Napisano

Kupiłem Tasso w maju... Zdjęcie na stronie producenta pokazuje coś, ale raczej nie ten rower. Nie rozumiem czemu go jeszcze nie zmienili. Wyposażenie zgadza się z opisem a nie ze zdjęciem... Co do rozmiarów to mają tylko 19 i 21". Przy moich 192cm 21" jest akurat, ewentualnie powinien być 20,5"... Zastanawiałem się nad Tiesso (czyli 26") ale wybrałem Tasso po namowie sprzedawcy i chyba na razie nie żałuję. Ale od razu mówię, że nie jeździłem jakieś 7 lat więc pewnie z każdego roweru byłbym zadowolony. Na pewno to nie jest sprzęt dla kogoś, kto dużo jeździ w terenie i zna się na tym bo wydaje mi się być trochę za krótki. No i to chyba jest bardziej cross a nie MTB. Raczej taki na niedzielne wycieczki, las i słabe górki... W tej cenie jest bardzo atrakcyjny a Tiesso jeszcze bardziej. Na wzrost 177cm to bym raczej Tiesso kupił... W tym samym czasie kupiłem żonie Meridę i od razu widać różnicę, Limber to nie ta klasa ale także zupełnie inne pieniądze... Pytałem w sklepie o powiązania z Krossem i podobno nie ma żadnych, chociaż gdzieś na forum ktoś pisał, że to ludzie którzy pracowali w Krossie zaczęli robić rowery.

Napisano

Zdjęcia rzeczywiste są na google np. na centerbike, w archiwach allegro np aukcja 4227818805, oprócz tego jednego nieszczęsnego zdjęcia ze strony producenta.

Napisano

@Tadeus mój Kands już zmienił właściciela  :bye2:

jestem raczej pewny na 99,99% że chce KE 1300 na dysku,dlaczego?

niby lepszy amor z blokadą,troche lepsze koła,lepsze hamulce(hydraulika) tak poza tym nie wiele się nie różni od roweru z 2013

tego kellys zaproponowano mi w sklepie w którym brałbym kansa'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...