Piterro Napisano 23 Czerwca 2014 Napisano 23 Czerwca 2014 Witajcie, chcę kupić drugi rower, który będzie wykorzystywany do 2 celów: 1) 5km dojazd do pracy i pozostawienie go zapiętego bez obawy o to, że jakiś amator cudzej własności się o niego pokusi 2) główny cel; mam do niego założyć fotelik rowerowy, żeby szybko wyskoczyć z synkiem na przejażdżkę. Wymagania: ma udźwignąć 172cm jeźdźca ważącego 108kg + fotelik z 3 letnim dzieckiem ważącym ok 13kg Rama 17-18 cali, koła 26 cali, osprzęt działający (nawet Acera mi wystarczy jak sprawna, ustawię sobie i będzie śmigać). Musi być możliwość zamontowania na rurze podsiodłowej fotelika Ketter Teddy z charakterystycznym dużym mocowaniem (taki jak na tej aukcji, a mocowanie jest na drugim zdjęciu na tej aukcji: ). Budżet to 400zł max. Nie chciałbym już potem do niego dokładać. Raczej szukam w swojej okolicy, żeby mógł po niego pojechać i obejrzeć przed kupnem i ewentualnie przymierzyć fotelik. Na razie znalazłem: 1. Giant 2. Trex 3. Longway 4. Gitane (ale ma 19" ramę) Który z nich wg Was patrząc po zdjęciach wart jest uwagi? Wchodzą w rachubę rowery wysyłkowo spoza mojego rejonu, ale musiałbym być pewny możliwości zamocowania fotelika.
Kiciok Napisano 23 Czerwca 2014 Napisano 23 Czerwca 2014 Z tych tutaj raczej nic wychodzącego przed szereg nie ma. Trex jakiś kombinowany. Brak osłonek na klamkomanetkach, poza tym hamulec jedynie przedni jest, bo tylna piasta wymieniona na taką bez mocowania na tarcze, a V'ek tam nie założysz... Nie masz nic innego z okolicy? allegro przejrzałeś wg. kodu pocztowego?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.