Skocz do zawartości

[1500zł] Rower Hybrydowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mieszkam w Londynie i zastanawiam się nad kupnem roweru używanego. Rower ma mi służyć do dojazdu do pracy, nie wykluczone też, że do dłuższych wypraw poza miasto. Chciałbym rower na lata o nie najgorszym osprzęcie. Mój wzrost to 178cm i ok 65kg wagi. Postanowiłem przeznaczyć na ten cel 300f.

Mój typ to coś mniej więcej w tym stylu: http://www.giant-bicycles.com/en-gb/bikes/model/2014.giant.escape.3.black.blue/14980/66558/

Co o tym myślicie?

Napisano

Nom, faktycznie jeśli nie ma opcji dość znacznej dopłaty to z takimi wymaganiami lepiej spojrzeć na używki. Ten zaproponowany Giant w zdecydowanej większości jest na częściach najniższych klas, które nie będą grzeszyły ani dobrym działaniem, ani niezawodnością, ani długowiecznością.

Ewentualnie ten lepszy:

http://www.amazon.co.uk/Raleigh-Strada-Gents-Traditional-Hybrid/dp/B00GDG5SSE/ref=sr_1_52?s=cycling&ie=UTF8&qid=1403529515&sr=1-52

Giant niestety nie ma ciekawej oferty w niższym budżecie.

Napisano
Że niby w czym lepszy??

:D

3x8 zamiast 3x7

Widelec cro-mo vs hi-ten

Na focie korba altus vs tourney

kaseta vs wolnobieg

opony Schwalbe vs noname

przerzutka acera vs tourney

budżet jak na Angielskie realia jest bardzo niski

Nie wiem, czy jest niski. Po prostu zazwyczaj w UK ciężej jest znaleźć dobre i tanie rowery (może dlatego, że mamy mniej wprawy).

Chodzi mi tylko o to, żebym nie kupił jakiegoś badziewia

Mi też o to chodzi, dlatego moim zdaniem nie powinieneś kupować tego Gianta.

Ta Kona wygląda spoko, tylko nie czaje o co chodzi z tą geometrią MTB. Za to ma ramę cro-mo więc będziesz modny i niszowy :)

Napisano

No  - teraz lepiej ;)

Nie można tak było od razu???

:D

3x8 zamiast 3x7

Widelec cro-mo vs hi-ten - IMHO pomijalny detal

Na focie korba altus vs tourney -  IMHO pomijalny detal

kaseta vs wolnobieg

opony Schwalbe vs noname - no nie wiem, czy no name

przerzutka acera vs tourney -  IMHO pomijalny detal

I to wypada zaznaczyć i podkreślić, bo skoro kolega nie zwrócił na ten szczegół uwagi,

to może się wpakować na niezłą i kosztowną  "minę".

Co do opon, jak to nazwałeś "no name", to nie do końca no name, bo Giant GX02.

Ja kupując np. Authora, dostałem w komplecie opony Author, ale dla Authora produkuje je PANARACER, więc...

... Po prostu zazwyczaj w UK ciężej jest znaleźć dobre i tanie rowery (może dlatego, że mamy mniej wprawy)...

Tak w UK jak i w Eire nie ma IMHO tanich i dobrych rowerów.

Powiem więcej - jest mnóstwo badziewnych i drogich rowerów.

Lepiej kupić coś np. w Polsce i przesłać na wyspy - przykładowo, koszt przewozu roweru do Irlandii to €50.

Napisano
o do opon, jak to nazwałeś "no name", to nie do końca no name, bo Giant GX02. Ja kupując np. Authora, dostałem w komplecie opony Author, ale dla Authora produkuje je PANARACER, więc...

A ja kupiłem Meridę i dostałem najtańsze Cheng Shin Tires :) Więc zamiast domyślać się co to jest wolę po prostu od razu konkretny model Schwalbe, który da się porównać, poszukać ocen, opinii itp. Szczególnie, że ten jest naprawdę niezły i chodzi w detalu po 50zł. Producent tych brandowanych marką składacza rowerów może się zmieniać, więc tak naprawdę nigdy nie wiadomo co to jest.

Nie żeby to było jakieś super ważne. To tylko opony w dość tanim rowerze. Ale dla mnie to zaleta, więc pozwoliłem sobie ją wyszczególnić :) No i tak, jak się rozpisałeś, większość to drugorzędne różnice (choć ta różnica w tylnej przerzutce raczej dla mnie byłaby ważna), ale razem w pakiecie składają się po prostu na lepszy rower.

Napisano

Dodam, że rower jest dostępny w cenie 140f. Na zdjęciach wygląda na nie zjeżdżony. Umówiłem się na czwartek na oglądanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...