Skocz do zawartości

[1300zł - 1800zł] rower trekingowy dla osoby 130kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuje roweru dla siebie, a więc dla osoby która wazy dobre 130kg. Mam także ponad 2m wzrostu (2.08m). Chciałbym jezdzić głównie po mieście (ścieżki rowerowe, parki, wycieczki po asfalcie). Górskie wypady mnie nie interesują. Najlepszy jest dla mnie rower trekingowy - odpowiada mi pozycja ciała podczas jazdy na takim rowerze.

Ze wzgledu na wagę mam ograniczone pole manewru, jednak bardzo zależy mi na zakupie roweru - dla zdrowia i ruchu.

Dodatkowych wymagań nie mam. 

Myślałem o rowerach unbike (podobno są do 140kg, ale takiej informacji na stronie producenta nie znalazłem).

Czy znacie jakiś rower który byłby dobry dla osoby z moimi wymiarami/obciążeniami?

Napisano

Myślałem o rowerach unbike (podobno są do 140kg, ale takiej informacji na stronie producenta nie znalazłem).
"

W konkretnym wyborze nie pomogę za bardzo, ale co do wagi (rowerzysta + bagaż) - to mogę potwierdzić, że taka informacja faktycznie znajduje się w instrukcji obsługi wszystkich rowerów unibike na 26 i 28" kołach

Napisano

Będziesz miał spory problem ze znalezieniem roweru. Dopuszczalną wagę przekraczasz niewiele, ale unibike robi rowery w maksymalnym rozmiarze 58cm, co dla rowerów trekkingowych czy miejskich jest optymalne dla rowerzysty o wzroście 1.85m. Producenci z Polski nie produkują rowerów pod Twój wzrost. Zachodni robią, ale budżet musiałbyś powiększyć x2. Może znajdziesz coś używanego, odpowiedniego dla Twojego wzrostu? Używane rowery na powiększonej ramie z reguły nie są drogie (nabywców mało).

Napisano

wiem że niemiecki kalkhoff robi bardzo dobre rowery z maks. obciązeniem do 180kg i to w standardzie, tylko ze rower kosztuje 699euro.

szukam raczej czegoś tańszego. sprawdzałem na wielkość Kross Trans Atlantic i był ok - a był to rozmiar L

może ten 58 od unbike byłby dobry. kwestia sprawdzenia w jakimś sklepie stacjonarnym może we Wrocławiu.

jakiś model konkretny możecie polecić?

Napisano

niemiecki kalkhoff robi bardzo dobre rowery z maks. obciązeniem do 180kg i to w standardzie

Sprawdziłem (nie byłbym sobą, gdybym tego nie zrobił :>)

city/trekking - DMC 130kg

miejski semi (pół?) XXL - DMC 150kg (rowerzysta max 135kg)

miejski XXL - DMC 170kg (rowerzysta max 155kg)

MTB - 110kg (100 rowerzysta)

Czyli nie w standardzie, tylko musi być model XXL :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...