Kalorymetr Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Zabieram się za lekkie odświeżenie starszej daty sprzętu- dwa pytania laika. Z tyłu mam wolnobieg 7rzędowy max. 28T min 13T. Chcę wymienić tylną przerzutkę i korbę. Zastanawiam się nad zestawem korba M431(48/36/26) + przerzutka tył M410 (8/7 rzędowa). I tutaj pojawia się problem- rzeczona dyferencja. Dla M410 max. przednia dyferencja z tego co wyczytałem to 20T. Czy zastosowanie tej korby przy tej przerzutce jest po prostu całkowicie bezsensowne i nie da się z takiego zestawu korzystać czy "jakoś to będzie"? Pytanie związane z ewentualną wymianą przedniej przerzutki: Czy przerzutka przednia do rowerów z napędem 9-rzędowym (np. M390) jest odpowiednia do rowerów z wolnobiegiem 7rzędowym? Z góry dzięki za odpowiedź.
BikoBiko Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Czy przerzutka przednia do rowerów z napędem 9-rzędowym (np. M390) jest odpowiednia do rowerów z wolnobiegiem 7rzędowym? Z tym nie ma najmniejszego problemu.
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2014 Przerzutkę 410 jak i 390 możesz śmiało zakładać, zakładając korbe, zwróć uwagę czy przednia przerzutka będzie z nią dobre pracować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.