RedTrek Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 Witam Przymierzam się do zmiany siodła i przypadkowo w kilku sklepach (tak tylko przymierzając się do rowerów) znalazłem siodełko które okazuje się że bardzo mi odpowiada, tylko jest problem że w sklepach gdzie były moje przymiarki było to siodełko zamontowane na rowerze i nie do kupienia jako samo siodło pytanie jaki to model (zapewne budżetowy) poniżej link gdzie był rower z tym siodełkiem (Decathlon) z tym że tam jest to markowane jako B'Twin na ostatnim zdjęciu widać samo siodełko w innym sklepie normalnie były napisy SelleRoyal ale bez oznaczeń modelowych... http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-500-s--id_8208677.html
Chochol Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 Wyglada jak produkt firmy Velo, a nie Selle Royal. Jesli SR to mocno zblizone jest Viper
Kozek Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 Według mnie bardziej pasuje pod Selle Royal Italia Shiver
RedTrek Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Napisano 20 Czerwca 2014 W drugim ze sklepów gdzie widziałem to siodełko był znaczek SR a pod siodełkiem napis SelleRoyal tylko bez oznaczeń serii bez modelu
Shootee Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 Mogę jutro zerknąć czy coś tam pod nim pisze
Fenthin Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 SR Viper, Shiver? Przecież te siodełka obok tego nigdy nie stały. Wygląda jak hybryda modeli Mach i Seta. Nie zdziwiłbym się, gdyby było produkowane wyłącznie jako OEM.
RedTrek Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Napisano 20 Czerwca 2014 w moim dochodzeniu chyba najbliżej było do tego modelu z linku poniżej http://allegro.pl/siodelko-selle-royal-seta-kross-wyprzedaz-50-i4345205805.html a taki był człowiek przez chwilę szczęśliwy bez konieczności zapytań jakich wiele na forum "jakie siodło do 100zł, na męskie sprawy, z dziurką czy bez itp." trafił na coś odpowiedniego i nie będzie problemu... mógłby kolega sprawdzić czy coś tam jest jeszcze po czym można by zidentyfikować pierwowzór...
Fenthin Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 Na pierwszy rzut oka też pomyślałem "przecież to Seta". Ale dwie sprawy dyskwalifikują ten model z dalszych obserwacji - pręty (kształt i element mocujący w przedniej części siodełka) oraz tylna część skorupy.
Shootee Napisano 20 Czerwca 2014 Napisano 20 Czerwca 2014 No i materiał, te siodło w zasadzie całe pokryte jest czymś w rodzaju gumy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.