Skocz do zawartości

[do 1300zł] mało znany cross do jazdy po szosie - ryzykować?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!  :icon_cool: 
Chcę kupić rower crossowy do jazdy miejskiej oraz po asfalcie. W oko wpadł mi ten oto nieznany mi model:
http://roweryoutlet.strefamarek.allegro.pl/rower-crossowy-arkus-vip-nr7.html
Nie mogę znaleźć dokładniejszej specyfikacji, ale to co tam jest wygląda obiecująco. Podoba mi się w nim 'zgrabna' rama, w przeciwieństwie do większości crossów które bardziej moim zdaniem przypominają MTB. Wie ktoś coś więcej o tym rowerku? Jest wart swojej ceny? Myślicie, że warto zaryzykować?
P.S. Wysłałem prośbę o podanie dokładniejszej specyfikacji roweru jak odpowie to dam znać

Napisano

Arkus mało znany? Przecież to Romet Group. 

Ten egzemplarz ma wszystko OK, poza, prawdopodobnie widelcem. Piszą tylko że amortyzowany, więc zapewne to jakaś tandeta w rodzaju ZOOM. Lepiej kupić Kandsa albo któryś z jego klonów. Chyba że zaraz po zakupie wymienisz ten widelec, na sztywny, wtedy ten Arkus może być nawet OK.

Pozdrawiam.

Piotr. 

Napisano

Ok, a jak wymienię widelec na jakiś sztywny w granicy 100 zł to będzie się to opłacało czy lepiej pozostać przy tej tandecie?
Rozmiar 18" myślicie, że jest dla mnie odpowiedni? Dodam, że mam 174cm wzrostu, 76cm długość nogi i 58 kg wagi.

Napisano

a jak wymienię widelec na jakiś sztywny w granicy 100 zł to będzie się to opłacało czy lepiej pozostać przy tej tandecie?

Jeżeli to jest naprawdę jakiś no name czy ZOOM, to lepiej wymienić.

Co do opłacalności, to myślę że tak. Może uda Ci się za parę złotych sprzedać ten amor. 

Napisano

Z minusów ma stery starego typu - chyba 1 calowe.

Jeżeli kolega chce założyć sztywny widelec, to wcale nie musi być minus. Więcej możliwości ustawienia pozycji na rowerze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...