Skocz do zawartości

[Kierownica] Problem z kierownicą

maxpane5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem dot. kierownicy w moim rowerze.

Dzisiaj postanowiłem wymienić zużyte łożyska więc zabrałem się do roboty. Gdy założyłem nowe okazało się że coś nie gra.

Mianowicie, wcześniej(przed rozebraniem) kierownica miała taki punkt tzn. ustawiając ją prosto można było jechać na legalu bez trzymanki. Kierownica trzymała się w tym punkcie jak magnes. Kierownica wpadała w ten punkt gdy się ustawiło ją prosto. Teraz z nowymi łożyskami niema tego punktu. Chciałbym go przywrócić. Ale jak to zrobić?? 

Napisano

Nie wiem. Rowerami zajmuję się sporadycznie. A co do tematu. Odkąd pamiętam czyli z dobre 4-5 lat to kierownica trzymała sie jak magnes prosto. Podobało mi się to.

Teraz z nowymi łożyskami tego niema. Stare łożysko(te niżej) nie miało kilku kulek. Może dlatego miało taki punkt??. Czy da się coś zrobić aby kierownica ustawiona prosto trzymała się jak magnes??

Napisano

jak juz napisales, lozysko nie mialo kilku kulek, wiec
1. jak mozna wywnioskowac ze mozna sprobowac tak zrobicwyjmujac kilka kulek
2. robisz to tylko na swoje ryzyko :D lozysko bez kilku kulek =/= sprawne, pelnowartosciowe lozysko

3. ale nie o to w tym chodzi zeby jezdzic z uszkodzonymi lozyskami, wiec chyba czas na nauke jazdy bez trzymanki bez "cheatowania" :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...