general1 Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Nie znam się na rowerach, a chciałbym dobrać nowe częsci do mojego wysłużonego roweru , dlatego prosze was o pomoc i mam pare pytań. Czy manetki shimano dual sis SL-RS40 (3x7) będą dobrze działały z z przerzutkami tył alivio rdm-410 lub acera rd-m 360 i wolnobiegiem shimano MF-TZ 21. Przednie przerzutki zostawie (no-name) lub zmienie na tourneya, korby nie chce ruszać, czy ma one jakieś znaczenie przy doborze tych części (korba 48-38-28) ? Odrazu chce wymienić łańcuch i nie wiem czy kupić jakiś no-name czy shimano ug-51. Czytałem po forum i wydaje mi się że będzie to działało, chciałbym się jednak upewnić i usłyszeć to od doświadczonego członka forum
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2014 Tak i nie kupuj bele jakiego łańcucha tylko dobry, to dłużej pojeździsz. ug51, na niego szkoda kasy, serio. jak nie stac cie 50zł dac za connexa 800 to coś taniej srama lub kmc ale nie ug51 ani hg40.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.