Skocz do zawartości

[Widelec] 26" a-head 1calowy gwint

Berglion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka

Mam pytanko i potrzebuję odpowiedzi kogoś kto się na tym zna ;p

W wyniku nieszczęśliwego zbiegu okoliczności mój rower uległ uszkodzeniu a konkretniej przedni widelec (powyginał się jak zapałka) po obejściu wszystkich sklepów w moim mieście dowiedziałem się tylko że takiego w żadnym z nich nie dostanę chociaż dowiedziałem się jaki jest. A-head 1" gwint na koło 26". Czy jest mi ktoś w stanie doradzić gdzie mogę znaleźć jakiś tańszy zamiennik który będzie pasował za niego. Jak potrzeba jakiś informacji dodatkowych w miarę możliwości dodam co tylko wiem i będzie potrzebne.

Z góry dzięki za odpowiedź.

post-175879-0-14995800-1402395850_thumb.jpg

Napisano

Czyli mogę zakupić jakikolwiek widelec byleby długość trzonu widelca i średnica gwintu odpowiadała? 

np. http://allegro.pl/22854-widelec-teleskopowy-logan-26-1-180-i4276509856.html ?

I nie będzie przeszkadzało że jest gwint na trzonie? Bo trzon starego widelca jest gładki.

Dla was to pewnie głupie pytania ale do tej pory nie zastanawiałem się nad takimi rzeczami a rower służył mi głównie do wożenia czterech liter z punktu A do punktu B : /

Napisano

Szukałem kiedyś widelec 1" pod ahead i jest ciężko, dlatego musisz kupić normalnie z gwintowaną sterówką i patrzeć na to, by sterówka była odpowiednio długa i nagwintowana. Założysz klasyczne stery + reduktor i na to mostek ahead - tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...