Bejker Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Czesc. Potrzebuje wymienic linke od przerzutki w klamkomanetce takiej jak ta: http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/manetki-klamkomanetki-rowerowe/klamkomanetki-mtb-trekking/p,klamkomanetka-st-ef51-czarna-shimano,46354.html?qrtc_slt=slt_product_2_cr&qrtc_tpl=tpl_prod_view&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=75556353&qrtc_pos=1 Rozkrecilem cala i wyciagnalem czesc w której jest linka i dalej nie moge wyciagnac bo nad ta końcówka są zaślepki. A czesc w której sie znajduje jest jednolitym kawalkiem plastiku. Mial je ktoś ? U mnie w sklepie to jedyne manetki które sprzedaje sie juz z gotowo danymi linkami. Dzięki za pomoc
Mod Team Puklus Napisano 8 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2014 A nie ma tam zaślepki od linki ?
siemalysy Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Jak dobrze kojarzę to w tych manetkach żeby wymienić linkę wystarczy odkręcić tylko górny dekielek (obudowę) :-). Następnie delikatnie zakończenie linki podważyć do góry. Tam powinno być miejsce żeby linka wyszła. Można sobie pomóc ustawiając manetke na takie przełożenie żeby wszystko było lepiej dostępne. Trzeba uważać żeby tylko nie złamać plastiku bo później może być problem z prawidłową pracą. Ja wymieniłem w ubiegłym roku w manetkach st-ef 50 i nie było żadnych trudności. Choć na początku też zacząłem całą manetkę na części pierwsze rozkładać. Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.